Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysavač Zander (Mountfield) - nastavení

Od: sollik* odpovědí: 3 změna:

Prosím o radu zkušenější. Nedaří se mi vyštelovat poloautomatický vysavač Zander mountfield.cz/... z Mountfieldu tak, aby vyluxoval celé dno. Počet hadic mám tak jak je v návodu (aby dosáhl po celé ploše dna + 2 kusy) a přesto vysavač jezdí stále do tvaru osmičky. Zkrátka jak se vysavač blíží po obvodu dna ke skimmeru udělá se na hadici oblouk a ten nasměruje vysavač na střed bazénu. Pak se vysavač stočí do opačného směru než jel původně a jede zase po obvodu směrem ke skimmeru. Jakmile se znovu utvoří na hadici oblouk stočí ho hadice zase na střed a takto se to opakuje stále dokola. Občas se v koutu u stěny "odlepí"ode dna, zůstane stát a je potřeba ho za hadici opět "přicucnout"ke dnu.

Zkoušel jsem laborovat s přisávacím ventilem a závažími, přidal i další dvě hadice, ale nedaří se mi to poladit. Už jsem uvažoval i nad pořízením nové měkčí hadice, která by tolik neovlivňovala směr jízdy vysavače.

Někdo nějaké zkušenosti? Co dělám špatně?

Díky za pomoc.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

0x

Zajdi se poradit do Mountfieldu, mechanici to řeší pořád..

asiemil
hodnocení

0x

Vyhodit nefunguje nesmyslný vynález čínana zlodějina prodejce!

hodnocení

0x

Taky se potýkám s vysavačem Zander. Domnívám se za ty léta jeho používání, že je to nedořešená konstrukce, dělá si co chce, většinou leze na stěnu a nakonec se převrátí, čímž přestane plnit svoji funkci čištění! Nakonec i ten návod je natolik skoupý a neřeší konkrétní nevhodné chování, což tomu nasvědčuje o jeho nedokonalosti při provozování! Pořádný vysavač stojí několik desítek tisíc, takže tato náhražka za necelé tři tisíce trochu poslouží ale o to více pozlobí! I já bych uvítal kdyby mi někdo vyvrátil můj názor, případně sem uvedl nějaké rady jak zamezit tomu lezení vysavače na stěnu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]