Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu zkušenější. Nedaří se mi vyštelovat poloautomatický vysavač Zander mountfield.cz/... z Mountfieldu tak, aby vyluxoval celé dno. Počet hadic mám tak jak je v návodu (aby dosáhl po celé ploše dna + 2 kusy) a přesto vysavač jezdí stále do tvaru osmičky. Zkrátka jak se vysavač blíží po obvodu dna ke skimmeru udělá se na hadici oblouk a ten nasměruje vysavač na střed bazénu. Pak se vysavač stočí do opačného směru než jel původně a jede zase po obvodu směrem ke skimmeru. Jakmile se znovu utvoří na hadici oblouk stočí ho hadice zase na střed a takto se to opakuje stále dokola. Občas se v koutu u stěny "odlepí"ode dna, zůstane stát a je potřeba ho za hadici opět "přicucnout"ke dnu.
Zkoušel jsem laborovat s přisávacím ventilem a závažími, přidal i další dvě hadice, ale nedaří se mi to poladit. Už jsem uvažoval i nad pořízením nové měkčí hadice, která by tolik neovlivňovala směr jízdy vysavače.
Někdo nějaké zkušenosti? Co dělám špatně?
Díky za pomoc.
Taky se potýkám s vysavačem Zander. Domnívám se za ty léta jeho používání, že je to nedořešená konstrukce, dělá si co chce, většinou leze na stěnu a nakonec se převrátí, čímž přestane plnit svoji funkci čištění! Nakonec i ten návod je natolik skoupý a neřeší konkrétní nevhodné chování, což tomu nasvědčuje o jeho nedokonalosti při provozování! Pořádný vysavač stojí několik desítek tisíc, takže tato náhražka za necelé tři tisíce trochu poslouží ale o to více pozlobí! I já bych uvítal kdyby mi někdo vyvrátil můj názor, případně sem uvedl nějaké rady jak zamezit tomu lezení vysavače na stěnu?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.