Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Digestoř teče

Od: puntabene* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

vím, že o tomto tématu tady již bylo napsano mnoho, ale odpoveď s nádobkou na vodu mě tedy moc neuspokojuje.

Věc se má takto:

Dům je starý cca 1.rok. Odvod z digestoře je veden přes garáž, trubka je samozřejmě již zateplena vatou (garáž) a dále vede potrubí přes zateplenou půdu na střechu. Na střeše byl vyměněn komínek (záklopka). Nic nepomohlo. Tento problém se již objevil minulý rok i na jiných domech, ale tam se to vyřešilo zateplením trubky na půdě a výměnou záklopky.

Je mi jasné, že páry někde kondenzují a pak stekají po potrubí zpět do digestoře.

Děkuji

Jaroslav Kykal

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Něco podobného prý řešil kamarád... koleno v garáži vyměnil za téčko, směrem dolů prodloužil asi o metr trubky a trubku zmenšil asi na 30 - 50 % průměru trubky jdoucí směrem nahoru. Teplý vzduch z digestoře prý vytváří v té dlouhé trubce tah, který vysušuje vlhkost a zároveň se nepřetržitě odvětrává garáž. Sem tam odkapávající voda se prý stihne v garáži odpařit z nádobky, do které skápla. Tvrdí, že finta je v tom najít ten správný poměr přiškrcení té spodní trubky...

Tak nevím, za pokus to stojí...

hodnocení

1x

Stékající kondenzát je třeba někde chytit, ideální je nejnižší místo vedení od digestoru. Pokud takové není, vytvořte jej. A problém bude vyřešen... Pokud ne, je něco špatně...

puntabene*
hodnocení

Na dům je záruka, firma se nebrání opravě, ale už to vypadá tak, že jí došly nápady. Nyní to je tak, že mám v trubce v garáži navrtanou hadičku a do kbelíku teče voda.Ale takhle se to nedá řešit pořád.

Děkuji

Jaroslav Kykal

hodnocení

0x

Já tedy nevím ...ale jak daleko má digestoř k odpadnímu potrubí od dřezu je to1KM nebo 100M nebo 1m. Já to mám doma do 2m. Tedy volil bych nějaké plastové potrubí, které napojí problematické místo digestoře,kde kondenzují páry s místem odpadního potrubí od dřezu.Napište jestli je to reálné ...? Resp. co tomu stojí v cestě?

puntabene*

Dobrý den,

nevím jestli dobře rozumím Vaší odpovědi.Digestoř je napojena přímo do trubky na odvod par digestoře. Délka celého potrubí je cca 17 metrů. Od digestoře je flexibilní roura s delkou cca 1m napojena do zdi.

Jaroslav Kykal

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]