Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Snížení výšky u dveří

Od: jakubd* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, potřebuji o 10cm snížit výšku u dveří. Aktuální trám je dřevený a určitě ho nechci bourat, je prosím možné nějak výšku snížit? Dal jsem tam 5cm lať, ale nepřijde mi to úplně ok... co třeba mezi lať a dřevěný překlad (futro) dát 5 polystyren? Pro představu jsem to vyfotil. Děkuji

doplněno 02.08.19 09:00: Futro
doplněno 02.08.19 09:01: Futro 2

Snížení výšky u dveří
Snížení výšky u dveří #2
Snížení výšky u dveří #3

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Použil bych dřevěné obložky a prostor nad nimi zaplnil pruhem polystyrenu,seříznutého na tloušťku stěny.Na to pruh perlinky s lepidlem a po zaschnutí srovnat finálkou.A může se vymalovat.

JABRAKA

hodnocení

0x

Nejsem žádný stavitel, ale všechno je to o konečné povrchové úpravě, aby to nerazilo do očí a na pohled nikdo nepoznal, že to tam takhle nebylo už dávno. Podle fotky soudím, že futra máte pryč a budete je vsazovat. Proč to tedy nevyplníte zdivem? Ytong? Je lehký, práce s ním snadná a levná. Určitě stabilnější řešení než dřevo a půjde dobře zapravit do omítky.

jakubd*
hodnocení

Futra tam jsou, jakože teda původní dřevěná, kdybych je měl bourat, tak kolem dokola zničím už hotovou omýtku a vlastně ty dřevěná futra fungují jako překlad.

Vytváříte zřejmě nějaký paskvil. Vybourat dřevěné (zřejmě původní) zárubně není žádný problém, dělal jsem to v celém domě. Stačí pilou přeříznout stojatý hranol, nebo oba a pak vyvrátit. moc se toho nevyvalí. Pak zazdít normální zárubně a bude to OK.

hodnocení

0x

Až upevníte zárubně, tak můžete pro vyplnění použít cokoli, co pomůže udělat takovou úpravu, která pak nebude vidět. Třeba i ten hranol a na něj našroubovat z obou stran sádroš. Je to ale zřejmě tak malá mezera, že je snazší pak normálně zazdít a doštukovat.

ta fotka je zřejmě zavádějící, taky tam dřevo nevidím, ale prý tam je, takže jde o snížení již zabudovaných dřevěných futer (zevnitř).

rv*
hodnocení

0x

Dejte nová futra a prostor nad nimi vyplňte čímkoliv - já bych tam na pěnu přilepil polystyrén.

hodnocení

0x

Tam ještě přijdou obložkový dveře, že?

Vyndej ten klacek nahoře, dej tam kus polystyrenu, zaprav ho a vyřízeno.

Připadá mě, že razíš heslo "Proč dělat věci jednoduše, když jdou dělat složitě".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]