Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebuji o 10cm snížit výšku u dveří. Aktuální trám je dřevený a určitě ho nechci bourat, je prosím možné nějak výšku snížit? Dal jsem tam 5cm lať, ale nepřijde mi to úplně ok... co třeba mezi lať a dřevěný překlad (futro) dát 5 polystyren? Pro představu jsem to vyfotil. Děkuji
Nejsem žádný stavitel, ale všechno je to o konečné povrchové úpravě, aby to nerazilo do očí a na pohled nikdo nepoznal, že to tam takhle nebylo už dávno. Podle fotky soudím, že futra máte pryč a budete je vsazovat. Proč to tedy nevyplníte zdivem? Ytong? Je lehký, práce s ním snadná a levná. Určitě stabilnější řešení než dřevo a půjde dobře zapravit do omítky.
Futra tam jsou, jakože teda původní dřevěná, kdybych je měl bourat, tak kolem dokola zničím už hotovou omýtku a vlastně ty dřevěná futra fungují jako překlad.
Až upevníte zárubně, tak můžete pro vyplnění použít cokoli, co pomůže udělat takovou úpravu, která pak nebude vidět. Třeba i ten hranol a na něj našroubovat z obou stran sádroš. Je to ale zřejmě tak malá mezera, že je snazší pak normálně zazdít a doštukovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.