Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lepení vlasové tapety

Od: rob odpovědí: 17 změna:
Co se má natřít tím lepidlem na vlysove tapety, stěna nebo tapeta,na návodu je tapeta a k tapetě ktetou jsem koupil na e-shopu bylo přidáno lepidlo ke kterému byl návod že se natře jen stěna.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Jako profík ti mohu poradit toto.Tapeta má vlastnost,která po styku s lepidlem nezvětšuje rozměr.Proto ji lze suchou nalepit přímo na nanesené lepidlo.Ovšem i přesto jsem používal způsob nanesení lepidla na tapetu,lépe to na stěně drží.Mohu doporučit lepní na stěnu,upravenou pod spoji pruhem stěrky,nabarvené podle barvy tapety.Tapeta se lepí na styk,ne na překlad.Může se stát,že vznikne na spoji maličká mezera,ta by u barevné tapety byla vidět.

Lepidlo se používá stejné.jako u běžných tapet.Tedy na příklad METYLAN,ředí se podle návodu,případně spíše hustější,a před použitím se trochu naředí.Spoj se může po nalepení trochu podmáznout disperzním lepidlem,pro lepší pevnost spoje.Není problém i v místě ,kde se nezadaří,provést opravu disperzním lepidlem.

JABRAKA

rob
01.08.19 19:17
hodnocení

Díky

kepler*
hodnocení

0x

Pravděpodobně máš na mysli vliesovou tapetu, také jsem ji použil. Dodává se k tomu speciální lepidlo, které se natírá pouze na tapetu.

rob
hodnocení

A proč mi s tapetou poslali lepidlo, které se natírá na stěnu, chtěl jsem ho přikoupit v Baumaxu bo se mi zdá že jeho málo a tam měli jen na natírání na tapetu.
Lepení vlasové tapety

To se musíš zepat toho, kdo ti to poslal. Lepidlo se nanáší vždy na tapetu. Pokud to tedy není nějaká speciální, kdy se může použít obou způsobů. Pak to možné asi bude.

nov
hodnocení

0x

Lepidlo se nanáší na stěnu. Též zakoupeno v e-shopu včetně lepidla a návodu.

P.S. zrovna takový malý sáček, ale lepidlo mi ještě zbylo. Fototapeta velikosti 150 cm x 100 cm.

rob
hodnocení

Dík,bude mi to stačit to lepidlo, tapeta rozměr zhruba 2×3 metry,je toho jen 50gr
kepler*

Fototapeta není vlesová tapeta. Já jsem ten vlies koupil v kamenném obchodě a k tomu mi dali lepidlo určené na tapetu.

nov

Jen pro zajímavost:

tapety-folie.cz/...

h0042*
hodnocení

0x
Minulý týden mi doma tapetář pár metrů lepil. Mi se nedařilo a neměl jsem na to nervy, tak jsem si pozval ho. Tapeta byla taky vliesová.Ptal jsem se ho na postup, ať vím, co jsem dělal špatně. Řekl, že na návod se mám vys..t(nátěr jen stěny atp.) ,že mám namíchat lepidlo, nechat ho aspoň hodinu odstát. Místo, kde bude tapeta "napenetrovat" tím lepidlem, pak natřít připravenou tapetu a znova tu zeď, pak nalepit a válečkem uválcovat. Ořezat, až druhý den, po zaschnutí.

rob
hodnocení

Tak vytapetovano vliesovou tapetou,lepidlo, stačil akorát ten 50gr.sacek, natřel jsem jen STĚNU přiložil tapetu, vyhladil a drží jak přibitá.
Lepení vlasové tapety #2
nov

Super, je velice efektní.*palec2*

rob
hodnocení

Jj.vypada to suprově
Lepení vlasové tapety #3

vcuc

Uááá. Mám pocit, že mi to vcucne.

nov

1. foto je z internetu, 2. foto je výsledek vaší práce - zvládl jste tapetování na jedničku. ;)

Je to otázka vkusu, u mne ani zadarmo.

rob
hodnocení

Oběma děkuji za názor :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]