Čau vespolek. Jsem právě v chorvatsku, bydlím u staré dámy v domku který je když budu při zemi starý 60 let. Paní domácí je 89 let takže v něm žije dlouho ale to je jedno. Spíše mě zajímá co je toto za materiál. Nejsem stavitel ani jsem nikdy nerenovoval dům takže jsem totalní pako. Sice neodborný názor ale dle mě je to azbest čili popcorn nebo jak se tomu říká. A pak ještě otázka na zeď, je tu zeď která zní na poklepání jako sádrokarton. Je to možnost azbestu i zde? Stěna je hladká jako sadrokarton ale tu fotit nebudu
Pokud je konstrukce ze sádrokartonu,pak takový povrch docílím použitím tapety Pestrukta Rauchfazer..Je nejméně 5 hrubostí struktury .Tapeta se po zaschnutí a případných opravách spojů,nebo dokončenin pomocí tmelů či finální stěrky se vymaluje interierovou barvou.Je to vysoce kvalitní úprava zdí a řekl bych i velmi levná.
JABRAKA
Co se týče desek s obsahem asbestu,nikde se z toho nedělá takové divadlo,jako u nás.Pokud je tento materiél uzavřen nátěrem,není vůbec nebezpečný,ani zdraví škodlivý..Jen při montáži nebo při opravách je nutná opatrnost.Dokonce i umístění do zavážky nehrozí poškození vody,nebo země.Vždyť i asbest je produkt země,přírodní minerál.
Azbest čili pocorn-kukuřice? Azbest nebo osinek,Popcorn =velmi zjednodušeně kukuřice.
Jinak. Není to jednou jestli je to z azbestu nebo SDK či nějaký sololit,heraklit (neznám stavební materiály v bývalé Jugoslávii.)?
petr23
Ne, si najdi na netu popcorn plaszrring. Zajímá mě to. Ve vnitrozemí jsou tady zplácaný baráky z azbestovejch desek a eternitu. Chci vědět co to je.
virgill
jedinou pravdu mate ze tomu nerozumite. azbest je material ze ktereho se delaji hladke desky. "popcorn plaszrring" mysleno asi "popcorn plastering"(diesel uvedl spravne) kukurice je jen povrchova uprava ktera ma s abzestem spolecneho maximalne to ze se na nej da nanest (stejne jako na jiny material). pravdepodobne to bude sadrokarton stejne jako ta stena co jako sadrokarton vypada. azbest tam byt muze ale pohledem to tezko zjistite. i pokud to azbest je tak neni duvod to resit pokud se do nej nevrta nereze nebo se jinak mechanicky neposkozuje..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.