Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
chci se zeptat. Mám kombinovanou pračku se sušičkou LG.
Všechno funguje dobře, jenom mi přijde (vždy ) že když se vypere a pustí sušička, že potom třeba na druhý den nacházím taková miniaturní vlákna po celé koupelně (kde pračka se sušičkou je umístěna). Menší množství je pak k nalezení i po chodbě atd.
Jako, kdyby to pouštělo nějakým způsobem prach do vzduchu, který si posléze během dne, dvou sednul.
Sušíme pravidelně "chladným vzduchem" a pere se na 40 klasicky.
Sušička/pračka a filtry v ní jsou vyčištěné.
Tak nevím, jestli je to běžná věc, případně jestli to je problém toho 2v1 nebo tak.
Díky
Jsou nejrozšířenější dva principy, jeden, říkají mu ventilační, žene vzduch z místnosti skrz prádlo. Z výduchu létá i prach, který se nepodařilo zachytit filtry, není ho málo a není-li trubka výduchu vyvedena mimo obydlí, nebo je v napojení netěsnost prach je v obydlí taky. Druhý typ je kondenzační, obsahuje, jak je dnes moderní říkat, »tepelné čerpadlo«, v ní vzduch jezdí dokola, navlhčí se, na studené časti vysráží vodu, pak se na teplé ohřeje, tím jeho relitivní vlhkost strmě klesne a saje jak houba a to stále dokola. U druhého principu by nalézání prachu po bytě bylo známkou netěsnosti systému. Podezříval bych zejména dvířka bubnu, filtrů, ale třeba i vnitřní napojení, nebo jsouce to i pračka, dokonce i dvířka na prášek.
Je to už stará otázka, ale nedá mi to. Včera jsem nechala na 20min. vyfoukat 2 suché svetry, jen tak na oživení, načechrání a na vyfoukání pachu z dlouho uloženého. A když jsem slyšela podiný zvuk, uvědomila jsem si, že po posledním sušení, ručníky, jsem nevyčistila fitr a nevylila vodu. To podivné pápěří bylo kolem filtru a věřím, že by se dostalo z přístroje ven. Filtr sušičky je potřeba po každém sušení vyčistit a vylít vodu. Nestačí jednou za čas. Pak stroj bude mít snadnější práci a mimo přístroj bude čisto
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.