Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po sušičce nacházím drobný prach po bytu

Od: pajule1 odpovědí: 10 změna:

Ahoj,

chci se zeptat. Mám kombinovanou pračku se sušičkou LG.

Všechno funguje dobře, jenom mi přijde (vždy :) ) že když se vypere a pustí sušička, že potom třeba na druhý den nacházím taková miniaturní vlákna po celé koupelně (kde pračka se sušičkou je umístěna). Menší množství je pak k nalezení i po chodbě atd.

Jako, kdyby to pouštělo nějakým způsobem prach do vzduchu, který si posléze během dne, dvou sednul.

Sušíme pravidelně "chladným vzduchem" a pere se na 40 klasicky.

Sušička/pračka a filtry v ní jsou vyčištěné.

Tak nevím, jestli je to běžná věc, případně jestli to je problém toho 2v1 nebo tak.

Díky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jsou nejrozšířenější dva principy, jeden, říkají mu ventilační, žene vzduch z místnosti skrz prádlo. Z výduchu létá i prach, který se nepodařilo zachytit filtry, není ho málo a není-li trubka výduchu vyvedena mimo obydlí, nebo je v napojení netěsnost prach je v obydlí taky. Druhý typ je kondenzační, obsahuje, jak je dnes moderní říkat, »tepelné čerpadlo«, v ní vzduch jezdí dokola, navlhčí se, na studené časti vysráží vodu, pak se na teplé ohřeje, tím jeho relitivní vlhkost strmě klesne a saje jak houba a to stále dokola. U druhého principu by nalézání prachu po bytě bylo známkou netěsnosti systému. Podezříval bych zejména dvířka bubnu, filtrů, ale třeba i vnitřní napojení, nebo jsouce to i pračka, dokonce i dvířka na prášek.

pajule1
hodnocení

Díky oběma.

Ano, jde o kondenzační.

Dá se nějak rozumně zjistit místo, kde by ten prach mohl utíkat?

Vizuálně totiž žádné místo nějak nestandartně od prachu není, vnitřní prostor je taky v pořádku, pod víkem taky nějaká nestandardní stopa prachu není, atd...

Každopádně moc děkuji

hodnocení

1x

Jak často čistíte filtry? Po každém sušení? Po každém prádle?

hodnocení

0x
Není to běžná věc. Sušičku pouštíme alespoň čtyřikrát do týdne a nikdy jsem si ničeho nevšiml. Já tedy ani nějak nekoukám, zdali někde něco nepráší, ale má lepší polovička by si jistě všimla.

dasik
hodnocení

0x
Dobrý den taky se s tím perene. Po každém sušení mám zaprasenou celou koupelnu a můžu uklízet znovu,mám ekektrolux, kamarádka má bosh už 19let a tohle ji její sušička vůbec nedělá. Takže nějaká závada v tom bude. Pokud zjistíte jaká napište, už jsem z toho nešťastná.
pank
BOSCH není výhra, řeším tento problem u susicky za 20k

marti
hodnocení

0x
Dobrý den, vyřešila jste tento problém? Trápí mě to samé.
re4zon
Nekde to netesni a lita ven. Dat susicku do prostoru a vyzkouset s listem papiru nebo treba svickou kudy z ni jde luft ven. A zkontrolovat tesnost filtru..

Ono to muže být někde vevnitř a bude se i zanášet vnitřní prostor. Podle nalepených vláken bude vidět kudy to fučí.

hodnocení

0x

Je to už stará otázka, ale nedá mi to. Včera jsem nechala na 20min. vyfoukat 2 suché svetry, jen tak na oživení, načechrání a na vyfoukání pachu z dlouho uloženého. A když jsem slyšela podiný zvuk, uvědomila jsem si, že po posledním sušení, ručníky, jsem nevyčistila fitr a nevylila vodu. To podivné pápěří bylo kolem filtru a věřím, že by se dostalo z přístroje ven. Filtr sušičky je potřeba po každém sušení vyčistit a vylít vodu. Nestačí jednou za čas. Pak stroj bude mít snadnější práci a mimo přístroj bude čisto

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]