Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Náhrada zásuvky s víčkem za dvojzásuvku

Od: perater odpovědí: 7 změna:

Ahoj

mám v garáži zásuvku s víčkem (ne na povrch, normální), nejspíš ABB Tango s víčkem.

Chtěl bych ji nahradit za dvojzásuvku (nemusí být s víčkem).

Šlo by to? (bude to sedět na rámeček v krabici)? Nebo mají dvojzásuvky jiný rozměr a nevejdou se na rámeček krabice?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

berger*
hodnocení

3x

Pokud to není nějak zbastlené a je pod tím normální krabička,jde zásuvka nahradit dvojzásuvkou. Když už to budete dělat,doporučuji dvojzásuvku s natočenou dutinkou...

Předpokládám,že to nemáte třeba v trojrámečku ,tam by dvojtá zásuvka nešla.

Nemá to v trojrámečku, má tam Tango s víčkem... Je třeba dávat jenom pozor na to, že pokud tam jsou vodiče Al, tak třeba pootočená dvojzásuvka Tango je pouze Wagnerová a je určená pouze na Cu vodiče... Spíš upozornění, aby zbytečné nevznikl zádrhel...
Omluva : wagová
berger*

Myslel jsem,že i zásuvka s víčkem jde do vícenásobných rámečků a on se o rámečku zmiňuje,proto jsem to tak napsal. Pravda je,že hliník mě ani nenapadl,už se s ním moc nesetkávám...To je dobrá připomínka.

To nebylo abych ve zlém poučoval nebo chytračil..., ale rád poradím ze zkušenosti... Pak to stojí třeba zbytečně peníze...
berger*

Ani mě nenapadlo,že to bylo ve zlém,naopak,i pro mě poučení - ptát se na každý detail.

msirek*
hodnocení

1x

Dobrý den. Samozřejmě, že vyměnit jde. Ale zkusil bych se zamyslet nad tím, proč je do garáže použita zásuvka s víčkem, tedy vyšším krytím IP44 zabraňující vnikání vlhka a nečistot, a pak bych přemýšlel, jestli tam dát zásuvku s nižžším krytím. Jako elektrikář bych o tom hodně přemýšlel z jakého důvodu tam byla provedená taková nebo maková instalace. Ale je to samozřejmě na každém amatérovi, jak chce riskovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]