Nejste přihlášen/a.
Ahoj
mám v garáži zásuvku s víčkem (ne na povrch, normální), nejspíš ABB Tango s víčkem.
Chtěl bych ji nahradit za dvojzásuvku (nemusí být s víčkem).
Šlo by to? (bude to sedět na rámeček v krabici)? Nebo mají dvojzásuvky jiný rozměr a nevejdou se na rámeček krabice?
Pokud to není nějak zbastlené a je pod tím normální krabička,jde zásuvka nahradit dvojzásuvkou. Když už to budete dělat,doporučuji dvojzásuvku s natočenou dutinkou...
Předpokládám,že to nemáte třeba v trojrámečku ,tam by dvojtá zásuvka nešla.
Myslel jsem,že i zásuvka s víčkem jde do vícenásobných rámečků a on se o rámečku zmiňuje,proto jsem to tak napsal. Pravda je,že hliník mě ani nenapadl,už se s ním moc nesetkávám...To je dobrá připomínka.
Dobrý den. Samozřejmě, že vyměnit jde. Ale zkusil bych se zamyslet nad tím, proč je do garáže použita zásuvka s víčkem, tedy vyšším krytím IP44 zabraňující vnikání vlhka a nečistot, a pak bych přemýšlel, jestli tam dát zásuvku s nižžším krytím. Jako elektrikář bych o tom hodně přemýšlel z jakého důvodu tam byla provedená taková nebo maková instalace. Ale je to samozřejmě na každém amatérovi, jak chce riskovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.