Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Práce s lepidlem

Od: evelinaeva odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, moc prosím o radu nebo dobrý trik jak pracovat s tekutým lepidlem v tubě. Herkules, uhu, patex všechny jsem už zkoušela a drží dobře, ale muj problém je, že jsem hrozně upatlana a po chvíli se ucpe ten otvor samovolně vytekajicim lepidlem a tuba po stranách praskne a začne z různých stra vytekat lepidlo. Mám obrovskou spotřebu a hlavně to není čistá práce. Koupila jsem jednou Herkules v plechovce a po práci jsem uzavřela plechovku, ale vicko netesnilo dobře a lepidlo vyschlo
Děkuji za dobré rady a nápady. E.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Není problém tubu o něco opřít (postavit) tak, aby lepidlo nevytékalo. Pokud použijete lepidlo v plechovce, vysychat by nemělo. Po každé práci nalijete na lepidlo trochu vody, aby tam zůstala slabá hladinka nad lepidlem. Nějakou dobu pak vydrží. Po otevření před použitím rozmícháte. Já používám pro uchování lepidla sklenici na zavařování se šroubovacím víčkem. Můžu potvrdit, že mě vydrží i pár let. A stále funguje.

A aby se víčko nepřilepilo, dám pod něj kousek igelitu.

hodnocení

1x

Nevím jak seš na tom s citem v rukách a šikovností. Já bych si koupil v lékárně injekční stříkačky různé velikosti. Z malé injekční stříkačky se dá lepidlo pohodlně dávkovat jednou rukou. Pouze nesmíš stříkačku stlačovat až úplně do spodní polohy. Tam toho lepidla vysříkne víc.

A když po použití stříkačku propláchneš vodou, tak bude fungovat i příště.

hodnocení

0x

Disperzní lepidlo v plechovce je nesmysl - má to velkou odparnou plochu a tak to zákonitě musí tvrdnout.

Ale každý truhlář používá tzv. mazáček - plastovou flašku s lepidlem, kterou se mažou dírky pro kolíky. Dříve se to různě bastlilo z flašek od Jaru a pod, dneska se to už dá přímo koupit.

adamos.cz/...

Prostě se odřízne špička, po ukončení práce se to uzavře tou čepičkou. Pak to lepidlo vydrží dlouho - týdny, měsíce. Navíc se to dá dolévat dalším lepidlem.

hodnocení

0x
To lepidlo se musí vždy po práci z uzávěru tuby očistit. Chemopren i disperze se dá za čerstva z tuby velmi dobře sežmoulat pouhými prsty a vydlabat i z vršku. Pokud přischne dírka během skladování, stačí protáhnout díru párátkem, špejlí, hřebíčkem apod. Plechovka to samé - po odlití(!) ihned otřít a a zavřít - musí držet furt.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]