Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
bydlím v koupeném RD který jsme v rámci možností rekonstruovali.
V rámci rekonstrukce jsme se rozhodli zbourat příčku mezi kuchyní a obývacím pokojem, příčka byla z 8cm dutých cihel. Nicméně mi to nedalo oslovil jsem statika a ten spočítal že strop nad vybouranou příčkou je ze slabých I profilů.
Doporučil proto podepření stropu průvlakem napříč pod íčka. Jako nejmenší zlo se zdá podepření trámem jelikož železo koukající ze stropu se bude blbě maskovat
Ted jde o to strop je z icek a mezi nimi jsou hurdisky, když do nosné zdi vysekám skrz díru abych jí mohl zasunout trám dovnitř, nespadnou mi hurdisky nad tou dírou? Přeci jen z jedný strany jsou položené na íčku a na druhé straně na zdi, a když do ní vysekám otvor na čem pak budou držet než zasunu trámek? Jinak trámek je 16x16.
Děkuji za rady
Jsetli jsem vás pocchopil tak uvažujete špatným směrem! průvlak musí být po traverzami (pod ičkama) a nikoliv přímo pod hurdiskami. Jinak ocelový nosník jde zakrýt sádrokartonem a docela hezky.Možná ,díky stropu z hurdisek a omítnutém by to vypadalo lépe než dřevěný trám!(ale to je můj názor) Jinak hurda je 250mm a Váš trám je jen 160mm tak kde je ropblém? Přece nehodláte skrz uložení trámu dělat otvor půl metru?!
Jen tak mimo-pokud byli hurdisky pokládané správně,tak i kdyby byl ótvor pro uložení průvlaku půl metru-nad tím otvorem by měli držet i bez podpěry!
Ne, příčka z dutých cihel nosná nebyla, ale stavitel asi tak nějak s ní počítal jelikož se zjistilo že v podlaze jsou 16cm íčka na rozpon 5,6m! Proto je třeba strop/podlaha místností nad tím podpořit právě tím trámem. Fotka by asi nic neřekla strop už je zakrytý sadrokartonem, takže bude komplikace ješte ho sundat. Jinak samozřejmě bude trám napříč pod íčky jen u té nosné zdi mi šlo o to jak vysekam diru tak nebude mít hurdiska na čem stát ale je pravda že díra bude menší než šířka otvoru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.