Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výstavba cesty

Od: bara3 odpovědí: 6 změna:

Zdravím, je třeba mít souhlas souseda, když budu dělat příjezdovou cestu ke svému domu? Nájezd máme společný obecní. Bude na hranici našeho a sousedova pozemku. Je třeba nějaké nahlášení na úřady a musí to být vedeno v katastru jako cesta? Vím že se muselo něco platit za vyjmutí ZPF? Děkuji (vybere se základ, utuží se kamením a poté se dá navrch štěrk)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já jsem potřeboval souhlas souseda, jde o vedlejší pozemek. Dále projekt a řešit přes stavební úřad. Dělal jsem to ale spolu s RD, tak to muselo být řešeno.

bara3
hodnocení

Takže nevíte, když se to týká již stojícího domu, zda se to musí řešit tím projektem, vynětím ze ZPF a souhlasem? Musí to být v katastru vedeno jako cesta nebo to bude jen zahrada?

JEstli se dokazete domluvit se sousedem a je to Vas pozemek, tak to muzete udelat potichu a bez uradu. Otazka bude, jestli to budou honit dodatecne. Kdyz si vysypete treba jen koleje a podobne

cesta
hodnocení

0x

Nájezd máte se soudem společný. Ví o vašem záměru soused? Byl by proti? Zkuste jej pozvat na pivo a jemně se pozeptat. Nebude-li mít námitky, šel bych do toho bez papírování. Nenazýval bych to "cestou", ale zpevněnou plochou. Předpokládám, že ta vaše " cesta" dál nepovede než k vašemu RD.

bara3
hodnocení

A co když si za čas vzpomene, že to tam nechce? Jsou nějaké limity vzdálenosti od hranice pozemku a podobně? Zajímalo mě také to vynětí ze zemědělského půdního fondu, tam se pak za to platí..

cesta

Zadejte si do vyhledavače "vynětí z půdního fondu"a hned vás tento nápad přejde. Tohle se dělá pro umístění stavby. Na stavbu potřebujete napřed stavební povolení. Koukněte např. sem, jaké podklady budete potřebovat na vynětí z půdního fondu. Sám žádost těžko napíšete, jsou firmy, které vám za 2 tisíce sepíší žádost a cenu za vynění stanoví úřad.

realityvalaskova.cz/...

Nepíšete, zda chcete stavět dvouproudovou silnici a nebo 10 - 20 m nynější uježděné trávy zpevnit. Opakuji, nepoužívat slovo "cesta", ale zpevněná plocha. St. povolení na cestu budete vyřizovat nejméně rok, pokud se žádosti prokoušete a pokud st. povolení vůbec dostanete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]