Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Půjde to slyšet? (Akustické vlastnosti v bytu

Od: jmeno odpovědí: 6 změna:

Stěhuju se do bytu v prvorepublikové vile, kde můj pokoj sousedí bezprostředně s chodbou, na které je výtah + schodiště pro celý dům.

Jelikož na spaní i práci potřebuji klid, zajímalo by mě (vím, těžko soudit, když jste ten dům nestavěli a nemáte ponětí, jak je to řešené konstrukčně :( ), tak by mě zajímalo, zda je zde naděje, že nic z chodby v pokoji neuslyším?

Moc děkuji za příspěvky předem ! :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já přes chodbu neslyšela nic ani v paneláku... nicméně 1. Je ten výtah konstrukčně spojen s některou zdí bytu? 2. Dost záleží na tom, jaké budete mít sousedy. Někteří projdou a nevíte o nich, jindy se před dveřmi vykecávají přes patro babky a to je pro zlost... 3. V prvorepublikové vile bydlí známí a slyšet tam "nic" není, ale jak vstoupíte na schody, tak to vrže tak, že neomylně víte, že sousedi jdou ven. Došla bych si tu chodbu "odposlouchat". Ale když už se tam stěhujete, není na to pozdě?

A jeslti můžu "radu" z jiného soudku... taky jsem bývala z těch, kteří "na práci i spánek potřebují klid". Ale teď bydlím v domě, kde je mi dobře, kde mám kolem sebe fajn sousedy, cítím se v bezpečí, vítaná, klidná. No, a pod okny mám zahrádku restaurace, kde mi řvou hosti, a já usnu. V kanceláři mi pod oknem žije jedna z nejrušnějších ulic města, a já v pohodě pracuju... je to mnohdy v něčem jiném než absolutním tichu a klidu zvenčí ;) (ale samozřejmě tenhle stav není dosažitelný snahou a úsilím... buď to přijde, a nebo ne...)

jmeno
hodnocení

Přeji krásný den / večer a moc děkuji za reakci :)

Naprosto souhlasím, že hrozně záleží na tom, jak se člověk v daném prostředí cítí celkově.

V tomhle směru je bohužel současné bydlení tragédie - sousedi jsou (panelák na vsi) jednodušší jedinci bez špetky slušného vychování či ohleduplnosti.

(To, že cirkulárka a sekačky běží pravidelně hlavně o víkendech a o večerech, stejně tak jako neustále doma zavřené štěkající psy, ještě snesu a nestěžuji si. Ale pokud jste nucen(a) celé dny (ok, některé dny to není - abych nekřivdila ,-) poslouchat basy na max. a techno (mixlou s metalem) + pracujete hlavou z domu..ne, to fakt nejde vytěsnit. Či se v tom cítit příjemně. Ještě se vám vysmějí ,-)

Po snaze řešit to slušně, zdrhám pryč.

Tenhle byt je na super a strašném místě zároveň (naproti hudební klub..ehm)..ale v místnosti na spaní byl (za pátečníh poledne - ehm na druhou) klid, tak jsem si řekla, že to risknu.

Bohužel "makléř" mi dal asi 10 minut na rozmyšlenou a prohlídka byla 3minutová. A cestovala jsem kvůli tomu 400 km. Tak mi moc jinýho nezbylo.

Ano, dokud jsou sousedi blbci, tak to dobré být nemůže. A nejde ani tak moc o to, co přesně dělají. Já sousedím s malým kadeřnictvím a paní kadeřnice se čas od času omlouvá za nějakou zákaznici, která je po ránu (začíná v 6) moc hlučná. To pak jednu hlučnou zákaznici člověk rád promine. Ale kdyby to bylo pořád, bez ohledu na mě, bez špetky slušnosti, tak tu taky už nejsem... tak držím palce!

hodnocení

2x

Naděje že neuslyšíte "nic" je velmi malá a ještě menší.

Naděje, že uslyšíte relativně "málo" je v prvorepublikové vile poměrně slušná.

jmeno
hodnocení

:))

Zajímalo (zajímá) mě hlavně, zda je nějaký opravdu větší rozdíl, co se odhlučnění týče, mezi panelákem a staršími cihlovými domy anebo zda ten rozdíl nemusí být markantní.

Samozřejmě je mi však jasné, že tady až tak zobecňovat nelze.

Ano, také si říkám, že je to taková hloupá otázka, ale představa dalších x let denního "duc, duc" v podobě "hudby" od sousedů mi nahání husí kůži :(

Snažím se (ve velkoměstě) sehnat cenově dostupné bydlení pro 1 člověka, které by minimalizovalo tohle riziko (případné rádobyžerty na tuto tématiku nebudu komentovat ,-)

V paneláku jsem měl byt v 8.NP...výtah byl hned za zdí. Když výtah dojel do 8. patra, tak to bylo stejné, jako by zaparkoval v obýváku.

U standardně postaveného cihlového domu by výtah samozřejmě slyšet také byl, ale zdaleka ne tolik.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]