Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena kuchyně

Od: mmmal odpovědí: 15 změna:

Je tu někdo, kdo si nechal dělat kuchyň na zakázku? Kolik mám počítat za běžný metr kuchyně? Děkuji za odpověď.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

To se tedy nezlobte, ale u takto položeného dotazu je nekonečně mnoho odpovědí...od "0" do "nekonečna".

Budete se muset trochu rozepsat.

lidus*
hodnocení

0x

Záleží co chcete, šuplíky, pojezdy, dorazy, povrch...To se nedá takle střelit, ptejte se těch co to budou dělat.

hodnocení

0x

Ono opravdu záleží na tom, jestli chcete něco obyčejnějšího nebo luxus. Známí dělali loni kuchyň takovou normální a vyšel jim metr kolem 8 tisíc, ale některé typy jsou i 2x a vice dražší.

hodnocení

0x

Kuchyňská linka není špagát, neprodává se na metry. Polskou koupíte za pár kaček, ale ceně , pochopitelně, odpovídá kvalita zpracování, kování, povrchová úprava atd.

To jsou základní body, které určují cenu - prostě materiál + práce. Pokud mám použít kvalitní materiály, kvalitní kování, kvalitní spotřebiče, tak to holt musí něco stát. Tím víc, čív větší ,,extrabuřty´´ si zákazník navymýšlí - realizovali jsme třeba mramorové pracovní desky s topnými tělísky zespod, aby paní domu nezábly pacičky. Takové věci pak ale pochopitelně lezou do peněz.

radajz*

Tvrzení, že polskou koupíte za pár kaček a že tomu odpovídá i kvalita, je buď tendenční nebo ho s oblibou říkají lidi, kteří tomu vůbec nerozumí. Tohle můžete říct o naprosto všech státech. A českej truhlář může udělat zrovna tak šmejd, jako Polák. My máme kuchyň s Polska a co se týká kvality, tak je úplně někde jinde než český kuchyně, který jsem viděl. A všechny ty český, co nám nabízeli, byly ještě dražší a vůbec nebyly v takové výbavě, jako máme my.

Ale samozřejmě, pokud si někdo koupí kuchyň typu, co prodávají v Baumaxu, tak to šmejd bude. Nemůžu ale tvrdit paušálně, že polský výrobky jsou šmejdy.

Byl jsem odhalen - vždyť já tomu přece vůbec nerozumím ! Co na tom, že nábytkařinu dělám už od roku 1986... Ale dneska jsou už naštěstí dostupné fotoaparáty, takže mohu seznámit Vás i příslušné kolegy s některými neotřelými a kreativními technologickými postupy polských nábytkářů.

První snímek nám předvádí kreativní přístup k pojezdnicím zásuvek - proč tam cpát nějaký kovový kolejničky a pod, když přece odřezek pracovky je k dispozici všude, že...

Druhý snímek - no a aby se nám ta pracovková pojezdnice neodřela, tak radši neolepíme ani spodní hranu zásuvky, po které to jezdí, že... Akorát ze z pod šuplat je pak potřeba aspoň jednou týdně vymést hrst vydrolených pilin... Dno šuplete přibité hřebíky do hrany dřevotřísky je taky nesmírně pozoruhodný detail

Třetí snímek - velmi kreativní kombinace oživující fádnost kuchyně - některé rohy dvířek a zásuvek jsou zaoblené, jiné ne. No a aby to nebylo stereotypní je to nakombinováno zcela nahodile...

Bohužel jdou vložit jen tři snímky, já jich mám poměrně dost - takže bych Vám mohl představit polský systém dělení pracovky - normální truhlář se na ní snaží udělat nezbytné minimum spojů, protože každý je rizikem zatečení do ní - kreativní poláci mají spoj na každé skříňce. Taky panty jsou nějaký EKO - podobně jako igelitové tašky se po pár letech rozkládají - praskají na nich osky, rezatí to jak liška. Totéž plastové úchytky, které se doslova drolí...

A dalo by se pokračovat ještě dost dlouho. Ta kuchyně na fotkách je švagrova, který se mi tehdy vyškleboval, že jsem předpojatý proti polákům a Ikea, pročež se ho snažím sedřít z peněz, když mu vymlouvám koupi těchto nábytkářských zvěrstev. No a rok se s rokem sešel a hoch přicupital - jestli by s tím nešlo něco dělat? Šlo - vyházet to do kontejneru a koupit pořádný nábytek.

Ano, i u nás se najdou břídilové a fušeři. Ovšem tohle je něco jiného - to je výroba už od počátku plánovaná s jediným parametrem - co nejmenší náklady. Takže lamino není lamino, je to dřevotříska olepená papírem. Hrana není ABS, je to zase papír. Panty - co nejlevnější šuntočína. Pojezdnice - no ty jste viděli na fotce. Atd atd.

Nyní dělám servis dřevoobráběcích strojů - a tato profese mě zhusta zavádí i do Polska - prakticky až na břehy Baltu. A jelikož to nejsou servisy na jeden den, často s mnohým kunčoftem - z fabriky na nábytek posedíme večer i u pivka. Takže moc dobře vím, že Poláci nejsou vůbec špatní truhláři - spíše naopak, proti nám vyrábí daleko víc z masivu, spoustu firem dělá soustružený nábytek, rustikál, prostě super ! Hlavně tedy na severu Polska.

Když jsem se ptal, proč jsou ty kuchyně, které se k nám vozí tak neskutečné šunty, byla odpověď překvapivě jednoduchá : Protože to Češi takhle chtějí a kupují to ve velkým. Tak proč jim to tak nevyrobit, že...

Takže jo - když někomu TOHLE vyhovuje, ať si to klidně koupí, ne?

Cena kuchyně
Cena kuchyně #2
Cena kuchyně #3
radajz*

Netvrdím, že jsi ten, co tomu nerozumí. To chraň Bůh. Všechna čest každýmu, kdo umí dělat rukama.

Sám jsi ale potvrdil to, co jsem psal. A sice, že Poláci umí dělat i výbornou truhlařinu a že i někteří Češi jsou fušeři.

Prostě jen nemám rád paušalizování. My máme polskou linku na zakázku za 140k a super. Ségra má polskou z Baumaxu za 20k a je to obdoba tvých fotek. Takže je to opravdu případ od případu a záleží hlavně, jestli je člověk ochotnej tu kvalitu zaplatit. A platí to u všech států a u všech výrobků, od potravin, přes plastový okna, oblečení, nábytek, až třeba po auta.

Tedy Pavle, ty fotky, to je peklo na zemi. Viděl jsem dost hrůzostrašných nábytkových sestav, od kuchyní přes ložnice k obývákům a často jsem nechápal. Ale tohle je prostě masakr. Tohle opravdu oknem vyházet ven a začít od základu znovu.
Samozřejmě, když to někdo koupí, proč mu to nenabídnout. Takže dokud to někdo bude kupovat, bude se to dělat.
Bohužel.
Prostě slušná kuchyň začíná tak kolem 150 000 Kč. Horní hranice není dána.
Kuchyně za 2 až 3 milióny? Není problém, mám to za sebou.

mmmal
hodnocení

Standardní kuchyně, nepotřebuji luxus, klasika, šuplíky, atd. Zajímalo mne, kolik si přibližně musím připravit na kuchyň. Rozpočet není neomezený, tak jen, kam až mohu zajít:).

To opravdu nejde tak popsat... standard může být za 12000,- i za 120.000,- - bez spotřebičů. A to při stejných rozměrech...

Ani toto "upřesnění" nikterak nepomohlo stanovit alespoň přibližnou cenu.
Stále to je něco mezi 20 000 Kč až několik milionů korun.

hodnocení

0x
Nejjednodušší je změřit zeď, namalovat, kde je odpad a vodovod, potom zajít do kuchyňského studia - studií, kde vám udělají návrh přímo na míru.

hodnocení

0x
Ja kuchyn na zakázku mám
Vykašlal sem se na všelijaká kuchynská studia a našel šikovnýho truhláře který mi stvořil kuchyn dle mých představ a stálo mi to púlku ceny než bych dal v kuchynském studiu
Tak to je stará, známá věc.

hodnocení

0x

Mám kuchyň na míru, s novou myčkou, elektrickou troubou, digestoří a plynovou varnou deskou. Kuchyně je 5 metrů a i s uvedenými spotřebiči stála 130.000.

Cena kuchyně #4

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]