Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu. Vždycky po bouřce mi zůstane svítit venkovní světlo na čidlo, někdy se mi to podařilo nějak dát do stavu, že to zhasne, ale teď už se mi to nedaří. Tzn., že nemůžu používat osvětlení, protože musím povytočit žárovku. Nerozumím elektrice, takže nevím, co s tím.
Buď je tam jako spínací prvek triac, nebo relé, ty lepší mají dokonce dvě relé které jsou zapojeny tak, že v kombinaci s kondenzátorem eliminují vysou indukční zátěž, je udáváno, že jsou vhodné pro zářivky... Ale odchází docela často, zpravidla není vadný spínací prvek, ale elektronika systému snímače PIR, nejčastěji napájecí obvod tvořený zenerovou diodou, kondenzátorem a předřadným svitkovým kondezátorem... tyto závady jsem dřívě nějak i řešil, když byla vada v tomto, ale při dnešní ceně je to mnohdy i škoda práce...
Odcházejí snímače jak značkové, tak neznačkové, je to asi o štěstí a o konkrétním modelu..
Možná úplná blbost, ale měl jsem i čidla, kdy při rychlém vypnutí a zapnutí zůstalo trvale svítit, stav se zrušil opětovným rychlým vypnutím a zypnutím. Byla to vlastnost toho čidla, ne chyba. A při bouřce mžikový výpadek napětí a...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.