Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Venkovní světlo na čidlo

Od: pitr125 odpovědí: 9 změna:

Prosím o radu. Vždycky po bouřce mi zůstane svítit venkovní světlo na čidlo, někdy se mi to podařilo nějak dát do stavu, že to zhasne, ale teď už se mi to nedaří. Tzn., že nemůžu používat osvětlení, protože musím povytočit žárovku. Nerozumím elektrice, takže nevím, co s tím.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Tak bude asi po něm...! Světla na čidlo mají celkem jepičí život... Jen občas se najde nějaký model a kus co vydrží hromadu let... Připadá mi, že to měním docela dost často a nemusí to být jen venkovní, ale i vnitřní ...

Prostě ho vyměnit...

hodnocení

2x

Ak je to po búrke,tak pravdepodobne sa do neho dostáva voda. Utesniť ho alebo vymeniť.

hodnocení

2x

Svítidlo může být nějakým přepětím poškozené.

hodnocení

2x
Kupoval jsem PIR čidla samostatně v Číně. Životnost těch elektronických byla +-2 roky. Mám ale jedno kde nespíná elektronický procesor ale klasické relé které je slyšet jak cvakne a to už chodí bez problémů snad 10 let. Paradoxně z nich bylo skoro nejlevnější.

Buď je tam jako spínací prvek triac, nebo relé, ty lepší mají dokonce dvě relé které jsou zapojeny tak, že v kombinaci s kondenzátorem eliminují vysou indukční zátěž, je udáváno, že jsou vhodné pro zářivky... Ale odchází docela často, zpravidla není vadný spínací prvek, ale elektronika systému snímače PIR, nejčastěji napájecí obvod tvořený zenerovou diodou, kondenzátorem a předřadným svitkovým kondezátorem... tyto závady jsem dřívě nějak i řešil, když byla vada v tomto, ale při dnešní ceně je to mnohdy i škoda práce...

Odcházejí snímače jak značkové, tak neznačkové, je to asi o štěstí a o konkrétním modelu..

pitr125
29.07.19 12:43
hodnocení

Venkovní světlo na čidlo
Venkovní světlo na čidlo #2
Venkovní světlo na čidlo #3

olinl
hodnocení

2x

Některá čidla zabudovaná ve svítidle jdou vyměnit, v některých čidlech jsou i skleněné přístrojové pojistky-ty jdou také vyměnit. Nepíšeš typ světla, žádné přidané foto, těžko tedy radit, co by bylo např. výhodné cenově- jestli výměna svítidla nebo jen čidla.

pitr125
hodnocení

Přidávám fotky

Venkovní světlo na čidlo #4
Venkovní světlo na čidlo #5
Venkovní světlo na čidlo #6

hodnocení

0x

Možná úplná blbost, ale měl jsem i čidla, kdy při rychlém vypnutí a zapnutí zůstalo trvale svítit, stav se zrušil opětovným rychlým vypnutím a zypnutím. Byla to vlastnost toho čidla, ne chyba. A při bouřce mžikový výpadek napětí a...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]