Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žebříkové schody v půdním bytě - otrava?

Od: neni odpovědí: 9 změna:

Dobrý den :)

Máme s přítelem možnost pronájmu bytu, kde ložnice + balkon + šatna jsou na patru na nějž se šplhá přesně po takovýchto schodech viz foto. Nemáte někdo zkušenosti s podobnou bytovou dispozicí? Není to přílišná otrava snižující komfort bydlení?

Již máme zaplacenu zálohu (holt Moraváci hledající bydlení narychlo v Praze :) a mrzelo by nás o ni přijít, ale pokud jsme se upsali k něčemu, co bude strašná otrava, pak čert ji vem :(

Pronájem není nejlevnější, proto chceme, aby se nám bydlelo skutečně pěkně. Moc děkujeme :)

Žebříkové schody v půdním bytě - otrava?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

smode*
hodnocení

1x
Dobrý den, v jedné ze staveb kde jsem dříve bydlel jsem měl podobné dispozice. Dole kuchyně, obývák a koupelna s wc, nahoře ložnice s wc. Propojeno půdními schody. Největší obavu jsem měl z chození po schodech v polospánku v noci. I přesto že jsme horní wc přestali zanedlouho používat a velmi dlouho chodili jen dolů ve dne i v noci, kupodivu to nesnížilo komfort bydlení ač jsme měli přesně takovou obavu. Já říkám: jít do toho.

hahanaj*
hodnocení

1x

Dcera měla ,ale normální schody -nahoře měli prostor na spaní a skřínky -ale když jsem tam párkrát spala neměla jsem ráda po těch schodech jít v noci na wc. Natož tyhle mlynářské schody- když už ,bych nechala udělat nové klasické schody. /jenže v pronájmu nejspíš nebudete chtít do toho zasahovat/

OSOBNĚ BYCH HLEDALA NĚCO JINÉHO.

hodnocení

1x

Sestra má podobné schody v bytě. Když to koupili, myslela jsem, že se zbláznili, nedovedla jsem si představit jít po tom v noci na záchod. Pak měli dítě a ještě nahoře postavili malé pokojíček. Holka se ale rychle naučila, že schody jsou nebezpečné, takže po nich nelítá. Myslím, že z nich spadla jednou nebo dvakrát - hůř si nabila na žulových schodech v baráku... Ségry přítel si jednou hrozně nabil, ale myslím, že tam byla jiná příčina :) dneska už to tak černě nevidím.

neni
hodnocení

Mockrat dekujeme za 1.prispevek :)
Tim, ze jediny ulozny prostor se nachazi prave nahore na patre, desi nas trochu stehovani nahoru (prvnich par mesicu budu na byte sama, tudiz to bude jen a jen na me :) (nikoho v Praze blizkeho zatim nemam)
Snad nebude absence zabradli z 1 strany problem a tahani notebooku / caje do postele se mi nestane osudnym :/ :)

rv*
hodnocení

0x

Máme taky mlynářské schody a člověk se po nich naučí běhat jako po normálních. Prostě vždy našlápne tou samou nohou. A i dolů se jde čelem ve směru chůze - není to žebřík.

hodnocení

0x

Nemohu soudit nikdy jsem v něčem takovém nebydlel,Ale představa že budu v polovině bytu lézt do místností po žebříku je děsivá.

Budete chtít jít ven něco si obléct vyzkoušet a šup na žebřík do šatny, dolů a nahoru.Budete si chtít ji pro něco do ložnice nebo se natáhnout na chvíli šup na žebřík.Ten balkon by se asi dal vydržet.Ani to hezky nevypadá.Kdbyby ten nájem byl za symbolický peníze tak možná by se to dalo překousnout.Ale píšete že nájem není zrovna málo a už že se zde ptáte tak asi sama váháte a moc se Vám do toho nechce.Já bych do toho nešel ale je to jen můj názor.

Přeju správné rozhodnutí.

hodnocení

0x
Je to těžký, chápu.
Nahoru se chodí v pohodě, podstatně horší to je dolů. To se chodí po patách. A to chybějící zábradlí taky žádná výhra. Je pravda, že až dvakrát spadneš, potřetí si dáš pozor.

hodnocení

0x

Myslím, že to není problém a schody se dají vždy nějak předělat, aby vám vyhovovaly.

nt*
hodnocení

Nijak je v bytě předělávat nemůžeme..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]