Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spínací hodiny

Od: balatka® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,prosím o radu,zda jsou na trhu spínací hodiny,kde je možno ručně nastavit třeba osm minut a pak automaticky vypnout..Zapínání a vypínaní je několikrát v měsíci,když napouštím sud dešťovkou,který mám na půdě a používám k splachování.Na zahradě mám IPB kontejner a v něm sudové čerpadlo Chci mít jistotu ,že se čerpadlo automaticky vypne když by se něco přihodilo.Mám spínací hodiny ,kdeto musím zapnout a za osm minut ručně vypnout.Doba pro načerpání sudu. Děkuji Vláďa,

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Nebylo by lepší hlídat hladinu v sudu a timto spínat a vypínat?

hodnocení

5x

Když použijete hladinový spínač, nebudete muset ručně čerpadlo ani zapínat. Voda se načerpá automaticky, když v sudu poklesne hladina pod určitou mez a čerpadlo se vypne, když bude sud plný. Bez ohledu na dobu čerpání. Pro zvýšení bezpečnosti se dá systém třeba zdvojit.

rv*
hodnocení

2x

Pro inspiraci - mechanický časovač, který mají jednoduché troubičky aliexpress.com/.... Ale něco takového bych použil na ovládání cívky stykače, protože čínské ampéry jsou často vymyšlené

hodnocení

2x

Bez hladinového relé, třeba toto (nebo plovákového spínače) to nelze zajistit.

kenav
hodnocení

2x

Hledej hodiny s časovacem,maj moznost nastaveni 0-99min

joudic*
hodnocení

2x
tohle: terashop.cz/...
nebo tohle a vyberte si spravnou delku (tento ma 3m) a voda se vam bude sama doplnovat pri poklesu hladiny pod nastavenou mez... ve vasem pripade ho ale musite otocit a kabel pridratovat nebo upevnit jinak na opacnou stranu tak, aby pri dosazene hladine sudu naopak vypnul proud: aquatopshop.cz/...
to by byla idealka aby se hodinama pravidelne spinalo cerpadlo a zaroven plovak by cerpadlo vypnul, ikdyz hodiny jsou zrovna sepnute.. ppkud by byl kybl plny pri sepnuti hodin, nic by se nenapoustelo

hodnocení

Dobrý den,to by se mi líbilo,ale kde to sehnat? Můžete poradit? Děkuji.

Ze zkušenosti v provozu v podniku, mohu uvést, že tyto plovákové spínače byly dost poruchové. Proto jsme ve většině případů přešli na hladinová relé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]