Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Privodni kabel

Od: fantoczi odpovědí: 2 změna:
Zdravim zdejsi elektrikare. Resim mensi problem. Bude se delat privod mezi elektromerem a domovnim rozvadecem. Koupil jsem 5x10. Asi je to zbytecnost, ale rikal jsem si radsi vic nez min. Jenze jsem si nevsiml , ze elektromerova skrin je vydratovana v 6. Ted zvazuju, jestli radeji tu 10ku nezahodit a nekoupit 6ku. Nerad bych, aby s tim mel revizak problem. Co myslite? Diky.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Revizák s tím určitě problém mít nebude. Když použijete větší průřez, než je potřeba, žádný předpis neporušíte, ničemu to nevadí a nic tím nezkazíte. Naopak, na větším průřezu budou menší ztráty (má význam při delším kabelu).Problém by nastal při průřezu menším.

hodnocení

4x

Je to v pohodě... Ba naopak, některá vedení od elektroměru jsou i dlouhá a větší průřez je i žádoucí...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]