Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dodatečné napojení plast trubek na stoupačky

Od: jardacountry® odpovědí: 15 změna:

Potřebuji vytáhnout ze zazděných plastových stoupaček ústředního topení dvě odbočky pro radiátor žebřík. Problém je, že se stoupačkou nejde pohybovat nahoru dolu. Jde se k nim dostat, ale nedovařím tam plastové téčko, protože když to přestřihnu, navařím v pohodě jednu stranu na vyhnutou stoupačku, ale druhou tam nedostanu a když tak to bude svár shit. Nemáte někdo na to nějakou vychytávku? Ještě mě napadlo na jedný straně navařit téčko a druhou stranu zkrátit a nastavit kompenzační smyčkou, která už by se navařit po stlačení dala. Ale třeba má někdo ještě něco lepšího jak to navařit.

Dodatečné napojení plast trubek na stoupačky

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Mohl byste použít elektrospojky.

hodnocení

To je dobrý nápad, koukal jsem na to na internetu, jen se musím poptat kdo by mi půjčil svářečku. Každopádně dík za nápad.

Není zač.
Musí to samozřejmě být elektrospojky na PPR potrubí. Ale to je Vám snad jasné.
cernylysak

My to známe pod názvem elektrotvarovky a mašinu mu těžko někdo půjčí a kvůli takový prkotině se tam s ní tahat nebude.

lmgify

Tak si svářečku půjčí v půjčovně nářadí nebo v OBI.

berger*

Imgifi,tuším,že řeč je o jiné svářečce. A já o tomto řešení ještě ani neslyšel,ale koukl jsem na ceny a pořizovat si to nebudu...

berger*

Achjo,omlouvám se za zkomolení nicku...*hi*

cernylysak
hodnocení

2x

Když to neumíš, tak je pro tebe nejjednodušší použít gebo spojku na plast a nebo si tam napasuj šroubení

doplněno 26.07.19 18:24:

Jinak při týhle dýlce odhalení trubek neni problem tam to téčko navařit, dají se dostatečně rozehnout a odpružit od sebe pro nasazení svářečky.

hodnocení

Šroubení je taky varianta, pokoukám zejtra co mají v Bauhausu. Dík za tip. Nechci tam nic zfušovat, protože to budu zazdívat porobetonem a nerad bych to v topný sezoně sekal, kdyby to pak někde rosilo.

hodnocení

2x

Rozstrihnúť a použiť dve PPR šroubenia a medzi ne mosadné T-ečko.

imperialshop.sk/...

rv*
hodnocení

0x

No to bych teda vyhnul, normálně nahřál a navařil. A pokud by šly oba konce špatně do nahřívací pistole, tak si od někoho půjčím ještě jednu a nahřívám (s něčí pomocí) každý konec zvlášť.

cernylysak

To jseš teda pěkný prase, navíc porušuješ pravidla poradny

Něco jiného je pokud to někdo umí a něco jiného pokud to viděl z rychlíku a na školení . Na tuhle délku se dá navařit T kus nádherně

fik
hodnocení

0x

Možná budu za prase,ale podobný věci jsem řešil i s jednou svářečkou,ta délka je dostatečná na to aby jsi v pohodě navařil jeden konec Tčka,pak si to vyhneš,jeden konec nahřeješ dvojnásobnou dobu aby byl pořádně nahřátý,pak druhý konec a zapasuješ do sebe,každý takto provedený svár drží. Když si nejseš jistý,půjčíš si ještě jednu svářečku a nahřeješ každý konec jednou z nich s pomocí někoho a pak to spojíš...navařoval jsem i horší. Když jsi precizní a tu trubku pořádně odmastíš,nevidím důvod aby to teklo

joudic*
hodnocení

0x
to se da upe v pohode a kdyz si netroufate tak viz @slavco

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]