Nejste přihlášen/a.
Potřebuji vytáhnout ze zazděných plastových stoupaček ústředního topení dvě odbočky pro radiátor žebřík. Problém je, že se stoupačkou nejde pohybovat nahoru dolu. Jde se k nim dostat, ale nedovařím tam plastové téčko, protože když to přestřihnu, navařím v pohodě jednu stranu na vyhnutou stoupačku, ale druhou tam nedostanu a když tak to bude svár shit. Nemáte někdo na to nějakou vychytávku? Ještě mě napadlo na jedný straně navařit téčko a druhou stranu zkrátit a nastavit kompenzační smyčkou, která už by se navařit po stlačení dala. Ale třeba má někdo ještě něco lepšího jak to navařit.
To je dobrý nápad, koukal jsem na to na internetu, jen se musím poptat kdo by mi půjčil svářečku. Každopádně dík za nápad.
My to známe pod názvem elektrotvarovky a mašinu mu těžko někdo půjčí a kvůli takový prkotině se tam s ní tahat nebude.
Když to neumíš, tak je pro tebe nejjednodušší použít gebo spojku na plast a nebo si tam napasuj šroubení
Jinak při týhle dýlce odhalení trubek neni problem tam to téčko navařit, dají se dostatečně rozehnout a odpružit od sebe pro nasazení svářečky.
No to bych teda vyhnul, normálně nahřál a navařil. A pokud by šly oba konce špatně do nahřívací pistole, tak si od někoho půjčím ještě jednu a nahřívám (s něčí pomocí) každý konec zvlášť.
Možná budu za prase,ale podobný věci jsem řešil i s jednou svářečkou,ta délka je dostatečná na to aby jsi v pohodě navařil jeden konec Tčka,pak si to vyhneš,jeden konec nahřeješ dvojnásobnou dobu aby byl pořádně nahřátý,pak druhý konec a zapasuješ do sebe,každý takto provedený svár drží. Když si nejseš jistý,půjčíš si ještě jednu svářečku a nahřeješ každý konec jednou z nich s pomocí někoho a pak to spojíš...navařoval jsem i horší. Když jsi precizní a tu trubku pořádně odmastíš,nevidím důvod aby to teklo
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.