Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím zlikvidovat mech v dlažbě?

Od: rotorod® odpovědí: 19 změna:

zdravím, mám mech v zamkové dlažbě, máte nějaký vyzkoušený recept na nějaký postřik čím to odstranit (vyhubit) ale aby nezustaly fleky na dlažbě? děkuji vám za nějaké rady

P.S. o ručním vydloubání vím, o vapce taky vím. Toto mi prosím už neraďte. zajimám se o nějaké postřiky. díky za pochopení

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Vystriekať wapkou.

bulik*
hodnocení

2x

Vařící vodou.

athenaise*
hodnocení

0x

zelená skalice, naředit s vodou a postříkat...pokud je mechu více, opakovat

host

Zelená nebo modrá skalice nebo jakákoliv chemikálie pronikne do půdy a zahubí nejen mikroorganismy, ale postupně bude pronikat do spodních vod a ohrozí všechny vodní živočichy a i živočicha který si řiká moudrý.

Berte mech jako součást přírody, prostě do přírody patří.

athenaise*

hodnocení

0x

Modrou skalici, je to síran měďnatý a v přírodě se vyskytuje. Při dodržování vhodného poměru to není škodlivé, pouze tím odstraníte mech. Měď je potřebná i k životu. Jak na ten mech se dovíte třeba zde.

jenda2*
hodnocení

0x
Koncentrovanym roztokem hydroxidu sodneho. Na 1litr 100gr. Mech a cokoliv uschne s pak jen za par dni zametete.

jofa*
hodnocení

0x

Obyčejný ocet.

jenda2*
Jenze ten mech ma zmizet rychle, ne az za mesic!
jofa*

V tomhle počasí ocet zlikviduje všechno za několik desítek hodin. Potom tvrdým rejžákem přejet spáry.

jenda2*

Tak jsem vyzkoušel ocet podle vaší rady a souběžně s tím hydroxid. Několik hodin po aplikaci neředěného octa se nedělo nic, po aplikaci hydroxidu mech se rozpustil do kaše a tráva lehla polorozpuštěná. To snad stačí ... Kromě toho to na dvoře smrdělo jak v okurkárně. Ocet prostě ne.

hodnocení

0x

bude se to vracet - jistota je celé to zvednout o pár cm, zalít to betonem ... pak máte jistotu, že tam nic neporoste

joudic*
hodnocení

0x
roztok zelene skalice.. zcerna a chcipne.. postrikal jsem stresni krytinu, trochu to osmrdlal a po roce a par destich a snehu je severni strana stejne pekna jako jizni
hodnocení

a jak to prosím naředit?

jofa*

Jestli chcete mít rezavou do hněda dlažbu, tak to postříkejte zelenou skalicí. Takovou blbost jsem udělal před třiceti lety a rezavé to je dodnes. To není na materiál, který se může nasát roztokem. Pokud budete chtít foto zdravého kamene a zasaženého postřikem, vložím foto.

joudic*

jj jestli to saje, coz zamkovka jo, tak urcite ne postrik, jinak mech nema rad med (Cu) jako takovou... urcite budou i pripravky na mech na jine bazi

joudis*
hodnocení

0x

AdBlue ...

hodnocení

0x

Tak s tímhle mám obrovské zkušenosti. A ty bych nikomu nepřál. Byl mě doporučen STAR s ruční pumpičkou. Zafungoval totálně, mech zařval na neosluněné straně dřevěného plotu téměř okamžitě, ale já jsem málem zařval taky. Nijak jsem se nechránil a nějaké množství na mě větřík stejně asi dovanul. Natahovalo mě na zvracení jako šlak. Spíše mě to natahování nasucho obracelo naruby. Šel jsem z chodníku blejt do trávy, abych nedělal binec, ale nevyšlo ze mě nic. Sem tam to přišlo ještě během několika měsíců. Tak bacha na to! Bacha na nevhodnou aplikaci! Na zámkovku je dobré použít Střelečský ,,sklářský,, písek. Doplnit jím spáry a pomocí něho ten mech vykartáčovat. Na zelené rostliny se dá použít Roundup. Ruční stříkačka s velmi povolenou plastovou matkou se stříkacím otvorem. Nerozprašuje to, ale stříká úzkým proudem. Aplikace je tzv. bodová. Jen to má jednu potíž. Nové semínko, nová neotrávená rostlinka a musí se po čase ,,zastřelit,, znova.

joudic*
hodnocení

0x

A co takhle postup jak se delaji kamenne podlahy, ocelovy kartac (nebo wapka), vydrit spary, pak to poradne vymest nebo vysat. Pote pekne zalit vodou aby se nacucaly spary, pockat az poradne zamkovka uschne (nejlepe to delat ve slunny vikend) a pak to zamest cementem smetakem s jemnym chlupem nebo stejnym malym smetackem, tak aby povrch zamkovky zustal cisty a bez cementoveho prachu. Koupenym tlakovym rosicem na kytky za 2 kila poradne zarosit aby cement dobre provlhl, az to uschne a spadne, tak kdyztak jeste jednou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]