Nejste přihlášen/a.
Ahoj, Na střeše mám cca 3 metry nad zemí 50 metrů PE trubky (průměr 3/4) zamotanýho do hada a zadělaného v krabici. Můžete prosím doporučit levné čerpadlo na 230V které by to utáhlo? Děkuji
1x
Ha ha ha. dovol abych se zasmál! Když tomu nerozumíš tak neraď! Ty tvoje kecy akorát připraví tazatele o peníze!
Poradil bych ti čerpadlo, ale žádně levné čerpadlo tohle fakt nevytlačí. 50metrů poliše a ještě do výšky 3metry to je fakt velký odpor.
Kepler dal celkem dobrý tip ale nevěřím tomu. že to protlačí.
Už teď je jasné, kdo tomu rozumí a kdo nikoliv.
Píšete absolutní ptákoviny.
Chtělo by to od Vás nějaký výpočet, co říkáte?
Až se to naučíte vypočítat, pak se hezky omluvte.
30-letá praxe, to je výpočet. Tohle oběhové čerpadlo nevytlačí v otevřené soustavě ani metry, blbečku.
to: jentaktak
bez toho blbečka by to šlo snad taky pane kolego, ne? Jinak ale máte pravdu, uvedené čerpadlo od magor@ je k ničemu. Parametry jsou parametry ale praxe je jiná, přesně jak psal kolega ![]()
to: martincakl@
nechápu proč někdo zasahuje do diskuze, když tomu nerozumí. EGO?
to: majkaa
doporučím vám čerpadlo z obchodu Bauhaus, stojí 1690 Kč, výtlak 40metrů, podélně 400metrů.
0x
0x
Dovolím si oživit toto vlákno, protože momentálně řeším to samé. Kdo má jaké zkušenosti s čerpadly pro oběh vody v solárním ohřevu?
Díky.
Než jsem to stihl proměřit, tak jsem dokončil zapojení a funguje to víceméně bez problémů - na oběhové čerpadlo Grundfos. Ještě se mi lehce zavzdušňuje kolektor skrz odvzušňováky, takže je musím zaslepit, protože po přepnutí čerpadla na III. stupeň toto bez problémů vytlačí vzduch i bez nich. Momentálně je výškový rozdíl mezi hladinou (bazén není po zimě ještě dopuštěný) a nejvyšším bodem kolektoru cca. 1 metr. Po odvzdušnění lze přepnout na I. stupeň a vola pomalu protéká kolektorem.
Věřím tomu, že je-li systém uzavřený lze bez problémů použít i slabší čerpadlo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.