Nejste přihlášen/a.
Ahoj, Na střeše mám cca 3 metry nad zemí 50 metrů PE trubky (průměr 3/4) zamotanýho do hada a zadělaného v krabici. Můžete prosím doporučit levné čerpadlo na 230V které by to utáhlo? Děkuji
Ha ha ha. dovol abych se zasmál! Když tomu nerozumíš tak neraď! Ty tvoje kecy akorát připraví tazatele o peníze!
Poradil bych ti čerpadlo, ale žádně levné čerpadlo tohle fakt nevytlačí. 50metrů poliše a ještě do výšky 3metry to je fakt velký odpor.
Kepler dal celkem dobrý tip ale nevěřím tomu. že to protlačí.
30-letá praxe, to je výpočet. Tohle oběhové čerpadlo nevytlačí v otevřené soustavě ani metry, blbečku.
to: jentaktak
bez toho blbečka by to šlo snad taky pane kolego, ne? Jinak ale máte pravdu, uvedené čerpadlo od magor@ je k ničemu. Parametry jsou parametry ale praxe je jiná, přesně jak psal kolega
to: martincakl@
nechápu proč někdo zasahuje do diskuze, když tomu nerozumí. EGO?
to: majkaa
doporučím vám čerpadlo z obchodu Bauhaus, stojí 1690 Kč, výtlak 40metrů, podélně 400metrů.
Dovolím si oživit toto vlákno, protože momentálně řeším to samé. Kdo má jaké zkušenosti s čerpadly pro oběh vody v solárním ohřevu?
Díky.
Než jsem to stihl proměřit, tak jsem dokončil zapojení a funguje to víceméně bez problémů - na oběhové čerpadlo Grundfos. Ještě se mi lehce zavzdušňuje kolektor skrz odvzušňováky, takže je musím zaslepit, protože po přepnutí čerpadla na III. stupeň toto bez problémů vytlačí vzduch i bez nich. Momentálně je výškový rozdíl mezi hladinou (bazén není po zimě ještě dopuštěný) a nejvyšším bodem kolektoru cca. 1 metr. Po odvzdušnění lze přepnout na I. stupeň a vola pomalu protéká kolektorem.
Věřím tomu, že je-li systém uzavřený lze bez problémů použít i slabší čerpadlo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.