Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lepení fasádního EPS

Od: radajz* odpovědí: 12 změna:

Všechny zdravím a přicházím s dotazem, jestli je možné nalepit EPS cementovým lepidlem na "hrbatou" omítku, viz foto.

Je to hrubá, která je přešpricovaná.

Lepení fasádního EPS

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

V první řadě-tedy pokud je ona stěna na obrázku-odstranit ony rostliny a celou omýt tlakovou vodou+ jak už padlo-zjisti soudržnost podkladu!. Doporučil bych spíše lepicí pěnu nežli základní lepidlo (třeba od baumitu -duocontact,nebo Weber 700)jednodušší manipulace minimálně stejná cena než cementové lepidlo-tam ale musíte přičíst ještě vodu a el.energii na míchání lepidla!

radajz*
hodnocení

Je pravda, že jsem zvažoval, jestli pěnu nebo cementové lepidlo, ale vzhledem k tomu v jakém stavu tahle zeď je, jsem se přikláněl k cementovém lepidlu.

hodnocení

0x
Jestli je omítka soudržná, nedrolí se a není dutá, tak v tom není žádný problém. Jen bude trochu větší spotřeba lepidla. Ideální by asi bylo lepení na nízkoexpanzní PUR ale to záleží na velikosti lepené plochy. Na celý barák by se to asi prodražilo.

Kolego ne nizkoexpanzní pěnu ,ale lepicí pěnu a vězte že nepodraží (viz moje odpo níže)

Lepicí pěna se od klasické liší právě tím, že je nízkoexpazní. Nemá snahu lepenou desku odtlačit. Dva názvy pro stejnou věc. Není se o čem hádat.V konečném důsledku může práci prodražit víc výběr hmoždinek než volba lepidla. Je rozdíl koupit hmoždinku za bůra nebo za dvacku v OBI když jich člověk kupuje několik stovek.

Ale no tak, je rozdíl nízkoexpanzní a lepicí ,proto jsem to napsal.Na montážní nízkoexpanzní pěnu ,osobně použito dokonce na mobilheimu=na plechu, se muselo víc jak 5 minut fixovat,lepici pěna necelé DVĚ minuty a držela! Pŕoto jsem psal LEPICÍ

hrnek11
hodnocení

0x

no, hlavně je třeba použít lepidlo, které je EPS určené..Jinak...KO

Proč by nemohl použít třeba lepidlo na obklady? jeden důvod mimo ceny lepidla!

hrnek11

již ze své zkušenosti vím, že né každé cementové lepidlo je vhodné na EPS...Lepidlo musím být dostatečně pružné...\je tam více chemie\

radajz*
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi a ještě se zeptám, jestli použít i hmoždinky. Když tak pročítám net, tak existují názory, že hmoždinky při celoplošném lepení nejsou třeba.

majklchris

Ve vláknu "zateplení fasády" jsem umístil jedno foto z minulosti kdy jsme zateplovali jeden domek ("rybářská bašta" Branná..).Je tam vidět ruka tehdejšíhoi kolegy s pistolí od "wapky" a část umyté fasády,kus kde omítka nedržela a část pořed mytím-to jen že jsem výše psal o umytí!Jinak hmoždinky se u RD nemusí dávat,mělo by se ale změřit tzv sání větru,což se ale nedělá,ani firmy,ty většinou hned hmoždinkují-dokonce na té "baště" měřili odtrhové zkoušky a dle toho doporučili (drahé) patřičné PTH,avšak šef (škudlil..) nechal nakoupit ty nejlevnější. tam bylo ale opravdu hooodně vatrno.Takže pokud chcete kotvti dvěmi způsoby můžete,ale pokud nebyly provedeny zkouška (děláte to jen tak ,bez projektu) musíte se dle větrnosti rozhodnout sám!

radajz*
hodnocení

Budu to dělat bez projektu, takže ty hmoždinky ještě zvážím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]