Nejste přihlášen/a.
Všechny zdravím,
omlouvám se za příliš rozsáhlý dotaz, ale přijde mi to rozumnější z hlediska souvislostí. Budu zateplovat fasádu rodinného domu z plných cihel. Původně to byl přízemní dům s obvodovými stěnami tloušťky 45cm, na němž se zvedla střecha pro vybudování obytného podkroví, zde jsou ovšem stěny silné jen 30cm. Některé z těchto 30cm zdí jsou zatepleny polystyrenem tloušťky 5cm.
Moje vize je taková, že:
1) Na nezateplené 30cm zdi nalepím lepidlem 10cm polystyren.
2) Na 45cm zdi bych dal 5cm polystyren.
3) Na již zateplené 30cm zdi bych nalepil další vrstvu 5cm polystyrenu.
Možná si to představuju až moc jednoduše, možná to jednoduché je, ale nechci nic zkonit, tak se raději ptám.
Všem moc děkuji.
Samozřejmě je mi jasný, že je lepší, co nejvíc, ale zase, aby se to ještě ekonomicky vyplatilo. Když tak čtu, tak se bojím, že pokud zateplím desítkou, tak budu za 5 let litovat, že jsem nedal víc, ale zase aby ty peníze navíc měly význam.
Důležité je řešit zateplení komplexně-"neplácnout" na to 2cm polyše ale nechat 60 let staré špaletové okna,staré dveře, nechat střechu tak jak je...Jinak norma dnes je (již nepamatuji a nehodlám hledat) kolem 15cm.
A jen tak na okraj, Máme zateplený panelák 25cm polystyrenem. 2 vchody,8pater-výměna oken jen společné prostory,cena 2,5miionu.V prácj jsme zateplovali BD-2 vchody,3 patra ,15cm polyš bez výměny oken,ale zateplení stropu ve sklepě a prý na zelenou.cena 2,5 milionu. (šéf byl pěkný šejdíř.)
osbně bych dal min.15cm
Děkuji za názory, přistoupím tedy k tloušťce 15cm.
Ještě se chci zeptat, jestli použít spíše lepicí pěnu nebo cementové lepidlo, zvláště tam, kde budu lepit novej polyš na původní 5 cm polyš. A dávat hmoždinky, když už v tom původním jsou?
osobně bych použil pěnu místo lepidla-je s tím jednodušší práce a nic se menusí umývat (Vůbec není třeba voda).Ke kotvení-je ten dům kde je hooodně větrno,nebo spíše uprostřed obce a spíše bezvětří? nakonec na patrový domek není nezbytně nutné kotvit hmoždinkami!
Myslel jsem si, že na takhle hrbatým podkladu by pěna nedržela. A taky jsem měl obavy, jestli půjdou desky polyše vyvážit, pokud nebude podklad dostatečně rovný.
Moc větrno tu není, ale je pravda, že když už něco přijde, tak fučí dost.
Držet bude ,tím spíš když drží na hladkém plechu!vyrovnání záleží spíše na umu než na pěně či lepidlu,fakt je ale ten že ccašcm asi pěnou nevyrovnáte-nejprve změřte rovinnost a případné velké "lavory" srovnat prohozením a hrby trochu strhnout škrabákem.jinak dal jsem foto ("rybářská bašta" v Branné ,u Třeboně,o.JH) mytí fasády-méně soudržná omítkaodpadla při mytí a je tam vidět rozdíl-umytá neumytá.
Ne nenasaje.moc vody,navíc tam je také vidět jak ta "wapka" vzala kus odfouklé omítky. Ten dům byl zateplen heraklitem na tom rabic se 3cm vrstvou omítky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.