Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Renovace nátěru střešních podhledů

Od: okatamura odpovědí: 6 změna:

Musím renovovat nátěr střešních podhledů - palubky. První nátěr byl Luxol - bílý a místy už to ze severu zčernalo. Teď bude barva teak, ale nevím čím to natřít. Jestli po očištění šmirglem (opalovat to asi nebudu - je to 50 m2!) použít nějakou tu protihoubovou penetraci - není to zbytečné? A finální barva? Na syntetiku syntetika? Fakt nevím - poradíte mi prosím -děkuji omluvte krycí jméno Okatamura :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jestli tomu dobře rozumím, jsou to podhledy, takže slunce tam moc nejde. Po osmirkování bych použil teak lazuru. Houba by tam myslím být neměla (ale některé lazury mají složku i proti houbám). Syntetiku na dřevo bych nepoužil, protože popraská a loupe se.

hodnocení

0x

Okamuro, popíši svou zkušenost...v roce cca 2009 dřevěné zábradlí okolo terasy bylo natřeno základem Sadolin Base a pak 3 nátěry Sadolin Extra (vlašský ořech). V roce 2018 jsem viděl, že místy , hlavně na exponovaných místech, kde skoro celodenně žhaví přímo na nátěr slunnce, je třeba provést opravu...Použil jsem 2x Luxol a to jsem udělal chybu; letos nátěr vypadá, jako by to loni nebylo natřeno. Takže se vracím k Sadolinu Extra; není sice běžně ve všech prodejnách (tam bývá pouze Sadolin Classic), ale dá dá se koupit, objednat...nevím, odkud jste...Jinak hledejte Xyladecor

olda*
hodnocení

0x

Dobrý den. Já jsem podhledy natíral kolem celého domu. Je pravda, že téměř všechny byly nové. Na radu natěračů jsem použil Luxol a syntetiku v poměru 1 : 1.Je to už zhruba 15 let a stále jsou jako čerstvě natřené.Ať se dílo daří !

okatamura
hodnocení

0x
Zas mi někdo říkal, že na syntetiku je třeba dát zase syntetiku a ne olej. lazura.?

V dotazu nepíšeš, že tam máš syntetiku, ale luxol.

okatamura
Luxol snad je syntetika, řídká, ale mám za to, že před 15 lety to syntetika byla

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]