Lze na čištění okapových svodů, zanesených listím a podobnými věcmi, použít hydroxid sodný - louh? Materiál svodů je zřejmě klasický plech, patrně pozink. Někde jsem četla, že nesmí být hliník, jinde že snad ani jiné kovy, že by mohlo dojít k reakci. Tak nevím a raději se ptám. Děkuji.
NE! Louh můžete použít na čistění plastových trubek nebo skla nebo keramiky, ale na plech nikdy.
Okapy se čistí tak, že někdo vyleze nahoru na střechu, v ruce má úzkou štukatérskou zednickou lžíci a nános z okapů ručně vybere.
deni*
Čištění okapů vím jak se dělá, to už mám hotové, ale mě jde o ty svody, tzn. ty dlouhé trubky dolů, kam se nedá dosáhnout. Pero na čištění odpadů ani hadici bohužel nemám, takže hledám nějaké alternativní řešení...
To nepomuze ,necistite odpadovou rouru,takze klasika ,vylezu tam a pekne rucne to od listi vycistim,pokud to nejde rozeberu svod a vycistim ho a namontuju.hydrooxidem to nedelejte,narusite zlab svod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.