Nejste přihlášen/a.
Zateplovat se může z obou stran a nikoliv jen dogmaticky zvenčí. Snad někdy tyto nesmysly už přestanete psát. Jste chytřejší než stavitelé např v USA? 10 cm je naprostý nesmysl, bohatě vám postačí 2cm. Zatím nejsme na severním pólu a není nutné naprosto zbytečně vyhazovat peníze. V jiné diskuzi píší dotaz, proč v zatepleném paneláku mají v létě vedro. A to mají zatepleno z venku. Protože se žádné zázraky nekonají a stěna ovlivní teplotu jen svým vlivem, tedy těch cca max. 20 %. Zbytek okna, dveře aj.
Samozřejmě, že se to může zateplit z obou stran. Sám mám barák zateplen zevnitř už 30let a vše funguje jak má. Žádný problém s tím není.
Zateploval jsem strop verandy zevnitř. Utíkalo teplo a bylo to i patrné venku, protože na střeše verandy nikdy neležel sníh. Strop je betonový a na něm je asfaltová lepenka v několika vrstvách, na ní pak pozink plech. Po zateplení polystyrenem o síle 6cm a použití sádrokartonu, už je ve verandě tepleji a sníh na střeše běžně leží. Okno i dveře jsou plastové. Přišrouboval jsem do stropu šesticentimetrové hranolky, mezi ně jsem nalepil polystyren a na hranolky pak přišrouboval sádroš. Je to OK.
Zateplovala jsem zevnitř ne verandu, ale garáž (nad kterou mám obývák, vytápěný podlahovým topením). Strop jsem důkladně napenetrovala a pak lepila 5 cm silný polystyrén (lepidlo Mamut, stačí bodově a drží to). Z lenosti (ale ten polystyren je nalepený celkem hezky dlaždicově ) už jsem žádnou další vrstvu nedala, nevypadá to ani špatně a hlavně - funguje to výborně!
Muže to být.Máme doma polystyren jenom zevnitř 15cm a je to dobrý ,jen si kupte vlhkomer a topit a často vetrat.
Je to určitě dobrý?stačí sloupnout kousek polystyrenu a pod ním vbude vrstva plísně.Kromě toho dům přestane mít tepelnou kapacitu,teplo,co se uvnitř vyrobí,není akumulováno ve zdivu a při větrání je pak nutno nahražovat teplo rychlým topením.Kromě toho je tato izolace podřízena značnému úbytku obytného prostoru.
Ať si kritici říkají co chtějí,fyzika je neúprosná.
JABRAKA
Tak vnitřný zateplení má své nevýhody ale plísne pod polystyrénem nejsou.Venkovný zeď odvádí vlhkost,samozrejme že mezi polystyrénem a zdí není žádná parozábrana až pak ,kdyby tam byla ,byla by tam pleseň. Rychle se prostor vychladí ale taky rychle vytopí. Taky je to levnejší.
A vo tom to je -vy zatopíte = ohřejete jen vzduch v místnosti,ale nesmíte na pár dní pryč,lidé co měji vnější zateplení a cihelný dům-klidně odjedou na týden do pryč a po návratu maji ještě teplo.Zkuste to Vy?
Proč někteří neustále tvrdíte že vnější je špatné? proč se zatepluje stále z venku? Asi z plezíru. Jak se zateplujete v zimě -to sníte kabáty a jste jako zateplení? Taky se musíte teda pokud nejste otužilí ,obléci .
diesel : Vnejší zateplení je to nejlepší ,já nejsem proti.U vnitřnýho zateplení se tvoří tepelné mosty ale kto na to nemá zateplí si aspoň zevnitř.
A máte nějaký zvláštní důvod, proč zateplovat místnost (a ještě nevhodně), která není vytápěná?
Jak říká klasik "Čemu tím prospějete?".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.