Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Polystyren na strop

Od: jan01 odpovědí: 23 změna:
Dobrý den, premyslim nad nalepenim polystyrenu na strop ve verande, ktera je nevytapena a je nad ni balkon. Kdyby se zateplil venek , tak strop zustane nezatepleny.. je to blby napad? Nalepil bych na penu a zvazoval jsem 10cm.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Promysli způsob zateplení na podlaze balkonu,na polystyren pak potěr(5 cm a hydroizolaci.Na ni novou dlažbu.

JABRAKA

jan01
hodnocení

Dekuji za odpoved. Uz ted mam balkonovky na podlaze. Znamenalo byl to puvodni vyhodit a dat nizsi. Takze na ten strop se mam radeji vykaslat...

hodnocení

1x

Zateplovat se má na studené straně, tedy venku, nikoliv zevnitř.

krtek*

má pravdu ten chlapec...ale výjimky se najdou...viz. Gotwaldov

jenda2*

Zateplovat se může z obou stran a nikoliv jen dogmaticky zvenčí. Snad někdy tyto nesmysly už přestanete psát. Jste chytřejší než stavitelé např v USA? 10 cm je naprostý nesmysl, bohatě vám postačí 2cm. Zatím nejsme na severním pólu a není nutné naprosto zbytečně vyhazovat peníze. V jiné diskuzi píší dotaz, proč v zatepleném paneláku mají v létě vedro. A to mají zatepleno z venku. Protože se žádné zázraky nekonají a stěna ovlivní teplotu jen svým vlivem, tedy těch cca max. 20 %. Zbytek okna, dveře aj.

Samozřejmě, že se to může zateplit z obou stran. Sám mám barák zateplen zevnitř už 30let a vše funguje jak má. Žádný problém s tím není.

Jenda2, "Snad někdy tyto nesmysly už přestanete psát"

novak1*

jenda2. proti vedru musí být na oknech rolety ,jinak to slunce vyhřeje na 30°C

jenda2 ": V jiné diskuzi píší dotaz, proč v zatepleném paneláku mají v létě vedro. A to mají zatepleno z venku. A Vy jako myslíte že tam mají vedro díky zateplení? Tak to jste na omylu-to zateplení naopak do stěn nepustí teplo je tím že neumí správně ovládat okna .Naopak díky žaluziím a zeteplení paneláku mám teplotu o +- 5°c nižží než bez zateplení a další 2-3°srazí žaluzky v oknech!
mili3478*
Jenda2 clovece kde zijete,to co pisete jsou samozrejme a ted jsem se zklidnil,blbosti a nehodlam vam je vysvetlovat,pred par roky se zateplovalo 5cm polystyrenem dnes bezne 15 cm a vic podle materialu,Bavim se o tr studene strane

Chlapi, to máte marný, jenda2 má svůj názor a snaží se ostatní přesvědčit, že jedině jeho názor je správný a ostatní se mýlí.

hodnocení

1x

Zateploval jsem strop verandy zevnitř. Utíkalo teplo a bylo to i patrné venku, protože na střeše verandy nikdy neležel sníh. Strop je betonový a na něm je asfaltová lepenka v několika vrstvách, na ní pak pozink plech. Po zateplení polystyrenem o síle 6cm a použití sádrokartonu, už je ve verandě tepleji a sníh na střeše běžně leží. Okno i dveře jsou plastové. Přišrouboval jsem do stropu šesticentimetrové hranolky, mezi ně jsem nalepil polystyren a na hranolky pak přišrouboval sádroš. Je to OK.

Zateplovala jsem zevnitř ne verandu, ale garáž (nad kterou mám obývák, vytápěný podlahovým topením). Strop jsem důkladně napenetrovala a pak lepila 5 cm silný polystyrén (lepidlo Mamut, stačí bodově a drží to). Z lenosti (ale ten polystyren je nalepený celkem hezky dlaždicově :-D) už jsem žádnou další vrstvu nedala, nevypadá to ani špatně a hlavně - funguje to výborně!

aknelka

zateplovala jste na studené straně, to je správně.

novak1*
hodnocení

0x

Muže to být.Máme doma polystyren jenom zevnitř 15cm a je to dobrý ,jen si kupte vlhkomer a topit a často vetrat.

jabraka*

Je to určitě dobrý?stačí sloupnout kousek polystyrenu a pod ním vbude vrstva plísně.Kromě toho dům přestane mít tepelnou kapacitu,teplo,co se uvnitř vyrobí,není akumulováno ve zdivu a při větrání je pak nutno nahražovat teplo rychlým topením.Kromě toho je tato izolace podřízena značnému úbytku obytného prostoru.

Ať si kritici říkají co chtějí,fyzika je neúprosná.

JABRAKA

novak1*

Tak vnitřný zateplení má své nevýhody ale plísne pod polystyrénem nejsou.Venkovný zeď odvádí vlhkost,samozrejme že mezi polystyrénem a zdí není žádná parozábrana až pak ,kdyby tam byla ,byla by tam pleseň. Rychle se prostor vychladí ale taky rychle vytopí. Taky je to levnejší.

A vo tom to je -vy zatopíte = ohřejete jen vzduch v místnosti,ale nesmíte na pár dní pryč,lidé co měji vnější zateplení a cihelný dům-klidně odjedou na týden do pryč a po návratu maji ještě teplo.Zkuste to Vy?

Proč někteří neustále tvrdíte že vnější je špatné? proč se zatepluje stále z venku? Asi z plezíru. Jak se zateplujete v zimě -to sníte kabáty a jste jako zateplení? Taky se musíte teda pokud nejste otužilí ,obléci .

novak1*

diesel : Vnejší zateplení je to nejlepší ,já nejsem proti.U vnitřnýho zateplení se tvoří tepelné mosty ale kto na to nemá zateplí si aspoň zevnitř.

jan01
hodnocení

Lidi, jde o verandu ,ktera je jakoz pristavek k baraku 2x2m. Neni v ni topeni, nad stropem je balkon. Je mi jasne, ze spravne zatepleni je z venkovni strany. Takove rady jsou mi celkem k nicemu. Ale zateplovat strop balkonu z venku je celkem silene reseni a musel bych hodit do haje nove balkonovky... Znova opakuju ze je to pristavek, ne obytna mistnost v dome, tam bych si to nedal. Takze zjistuju jaka je funkcnost te horsi varianty. Nerad bych po roce resil zeleninu ... ale jak vidim tak dost lidi se na tom nespalilo.

hodnocení

0x

A máte nějaký zvláštní důvod, proč zateplovat místnost (a ještě nevhodně), která není vytápěná?

Jak říká klasik "Čemu tím prospějete?".

jan01
hodnocení

Mozna snaha udrzet tam o neco malo vyssi teplotu? Neco malo se tam dostane z chodby pres dvere. Spis otazka zni jestli ti necemu prospeju nebo ne . To taky celou dobu resim. Jinak se to jen nastukuje a finito

Tím že nalepíte na trop polyš nezateplíte,jen vyhodíte peníze.Zateplení,pokud má mít smysl musí být komplexní= stěny,nová okna se skly , samozřejmě (ve vašem případu plocha terasy ,půdy a střechy dle toho jak je to uděláno...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]