Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nástřik vany

Od: galapetr® odpovědí: 14 změna:

Ahoj

Mám problém s nastříkaním vany.

Koupil jsem speciální spray na bílou techniku. Vanu jsem obrousil jemným smirkem, prach opláchl sprchou a po uschnutí jsem vanu nastříkal.

Divil jsem se, že bílý lak skoro vůbec nekryje. Po zaschnutí jsem zjistil, že plocha na omak není hladká a z nalakované plochy jsem setřel prach zelenkavé barvy. Ruka byla bílá od jemného bílého prachu ale setřený prach ve vaně byl zelenkavý.

Teď nevím, jestli má cenu kupovat další spray a zkusit to znovu?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

no
hodnocení

2x

Lze to vyřešit i akrylátovou vložkou.

liska5

O tom jsem četla, že to dělají nějaké firmy a někdo radil koukat se na tloušťku materiálu, ať se brzo neprošoupe.

bulik*
hodnocení

0x

Máte-li možnost vanu vyměnit za novou, tak ji vyměňte !

hodnocení

Tak to je rada k nezaplacení :D

sollik*

Ano je. Nakonec k tomu dojdete taky.

hodnocení

Vana je zabudovaná to bych musel vybombardovat půl koupelny...Hledám radu nějakého odborníka - lakýrníka

To se vám nezdaří, stejně ji vyměníte. Moje zkušenost. Smířil jsem se před lety s tím, že to prostě nejde a vanu jsem vyboural a vyměnil. Dalo to práci, ale protože jsem ji před tím zazdíval, už jsem věděl jak na to. Jeden den jsem ji vyboural, připarvil novou a druhý den jsem ji zazdil. Další den jsem ji obložil. Při bourání té staré jsem se ale snažil, abych obklad nad vanou nepoškodil. Tak jsem pak jen osekal spárovačku a obkládal jsem jen spodek (to co jsem dozdíval).

fik
hodnocení

0x

Nevěřím tomu že nějaký sprejík dlouho vydrží,to je spíš tak na lokální malou opravu,ne na celou vanu-navíc aby jsi dosáhl nějaké kryvosti,musel by jsi použít na tu veliost minimálně tak 3.

Vím že to nechceš slyšet,ale podle mě se stejně nevyhneš nové vaně. Lakýrník by to dokázal udělat tak aby to bylo kvalitně,ale určitě ti to nebude stříkat v koupelně,stejně by jsi tu vanu musel vybombit a dovézt mu ji

re4zon
hodnocení

0x
To je smaltovana vana nebo akrylat?

rv*
hodnocení

0x

Plechové vany jsou smaltované. Smalt je keramika spékaná při teplotách 800 st.C. Je tvrdý a žádný nátěr ho nemůže nahradit. Vzhledem k ceně vany je obvykle nejjednodušší instalovat novou, která vydrží i desítky let. Nátěr se brzy začne loupat a cenově to není moc rozdíl oproti nové vaně.

bulik*
hodnocení

0x

Až se vám podaří tu vanu renovovat, tak sem napište jak jste postupoval .

re4zon
Ja to delal dvouslozkovou barvou na vany Epolex S23210 a po peti letech se nic neloupe ani omylem. Neni to dokonale hladke, protoze jsem nemel idealni podminky, ale vypada to pomerne dobre. Kdybych tam mohl vic vetrat a delat to pistoli, ne valeckem, bylo by to jak nove. Je ovsem potreba dokonale vanu prebrousit a odmastit, nejake splachnuti vodou jak pise tazatel je uplne k nicemu.
rv*

Já to dělal taky dvousložkovou barvou. Ale do nájemního bytu, kde novou vanu dávat nechci, protože to nájemník stejně neocení a zničí. Tak tam musí stačit to, co bych doma nechtěl, protože doma se k vybavení chovám ohleduplněji, než nájemníci.

jenda2*
hodnocení

0x

Smaltovanou vanu je velice těžké obrousit pro následnou barvu. Jde to trochu smirkrm pod vodu č.360 . Epoxidová dvousložková barva na vany se loupe. Použil jsem levnější barvu na radiátory a drží 2 roky. Nátěr pouze molitanovým válečkem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]