Nejste přihlášen/a.
Čím byste nejlépe osvěžili, vyčistili, provonili vzduch v kuřáckém bytě?
Vím že ocet neutralizuje pachy, ale sám o sobě nevoní.
Co nějaké kousíčky nařezaného dřeva nebo bylinky?
Také jsem slyšel že ionizátor vzduchu je na to fajn.
Co si o tom myslíte?
Vzduch v "kuřáckém bytě" bych osvěžil tak, že bych kuřáka vyhnal kouřit ven..v létě i v zimě. Pak by byla i určitá šance, že by s tím přestal.
Já jsem hluboce přesvědčená, že nepomůže vůbec nic. Mnoho nápadů provoní vzduch, každá vůně přebije cigaretový puch. Ale ten kouř není a nezůstane pouze ve vzduchu. Nasákne do textilu, do dřeva, do zdí. A nejen to, bude ve skříňkách a skříních a v každém prostoru. A toho se nezbavíte žádným ionizáterem nebo bylinkami, ani bobkovým listem. I proto jsem v r.2002 přestala kouřit. Po 38. letech, kdy mi nestačila krabička. Přeji vám, ať žvára dokážete zahodit a už se k nim nikdy nevrátit.
Soused pode mnou koupil byt po silných kuřácích. Strhal tapety, odstranil vše, co nasakuje kouř včetně původní kuchyňské linky. A nakonec dal vysekat i parkety, jak to tam pořád cítil! Taky se tam pořád větralo. Zdá se, že "zvítězil".
Ted to nemůžu najít,je to už nějaký čas,ale pán se zde ptal,jak odstranit zápach z bytu,že spálil (fakt dost) na plotně hrnec.Zde jsme mu radili od octa až po "čističky"vzduchu,nic nepomohlo a nakonec tazatel odepsal ,že koupil u vietnamců velikou vonnou svíčku (uváděl i značku,ale nepamatuju si) a to mu prý pomohlo.Pamatuju,že to říkala kolegyně..na dovolené seděli s bandou Poláků,jedlo se,pilo a kouřilo(v baráku) a prý měli velikou vonnou svíčku a kouřilo se u stolu kolem ní.Nějak to prý pomáhá eliminovat ten dým,smrad
Tescoma ted dělá vonné svíčky a ty by mohly pomoct,kolikrát nemusí být ani zapálené,voní dost.Já si jednu koupila na balkon,do lodžie,občas tam kouřím a když jí zapálím nikdo neví,že jsem tam kouřila.Je dost silná.
Asi ano, asi svíčky fungují. Mi ale dělá zle pomyšlení, co do hodně prokrvených plic, vdechuji. Celé roky od vnuků dostávám svíčky různých tvarů, barev a vůní a nemám to srdce říci, že je nechci. Když přijdou na návštěvu, zapálím některou, ale s jejich odchodem ihned zhasím. Kdy žjsem se teď vrátila ze špitálu, strašně mi vadila nějaká vůně. A tak jsem je všechny, bylo jich víc jak 10, vyhodila.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.