Dobrý den, asi 20let nám tekla voda na chalupě ze studny samospádem do chalupy. Přestala téct úplně, ve studni voda poklesla, zastavili jsme přívod vody v chalupě a za týden už byla studna skoro po vrch, po otevření ventilu na přívodu v chalupě, voda opět neteče. Co by jste zkusili? Může to být zavzdušněné když teče samospádem? Není to ani kde ovzdušňovat. Děkuju
Musíte zavodniť potrubie,pokiaľ nemáte vo studni T-kus na zavodnenie,tak musíte vytvoriť podtlak alebo od chalupy púšťať vodu do studne pod tlakom a keď už bude tiecť do studne voda,čiže bubliny vzduchu už nebudú vychádzať v studni na hladinu,tak prestanete vodu púšťať a voda sa už spätne nasaje.Buď to od susedov hadicou alebo si nanosíte vodu do suda a ponorkou ju napr. cez otvorený vodovodný kohútik natlačíte do potrubia.
vojtos
Dobrý den,
voda tekla dříve mnoho let samospádem, je pravda, že voda zatím ve studni vždy byla.
Opravdu pokud nezavodním potrubí, tak voda sama samospádem nepoteče?
Přikládám nákres.
Jinak sousedé v okolí bohužel nejsou, mám druhou studnu a z té si mohu vodu donést, ale jak ji natlačit do potrubí?
Co když na kohout v domě našroubuju hadici naplněnou vody, pustím kohout a než se hadice vyprázdní, zase zavřu kohout, napustím zase hadici a otevřu kohout a pořád do té doby, dokud nepoteče voda?
Čerpadlo žádné nemám, pouze kompresor jestli by to nějak šlo?
Je třeba jít po přívodu múže být zavzdušněn nebo přicpanej nákým bordelem nebo pokud je to železná trubka múže bejt zarostlá kamenem Jako první bych skusil nákým čerpadlem nasát vodu - vodevřel bych v baráku kohout nasadil hadici s čerpadlem a skusil tu vodu do baráku natáhnout
Souhlasím, ale postupoval bych opačně. Pokud by to šlo, nasunul bych na baterii hadici třeba od souseda, vodu pustil tlakem do potrubí. Odvzdušní se a menší bordel či náplavu snad taky odstranil.
Chtěo by to aspoň jednoduchý nákres vedení potrubí. Pokud jsou obrácené sifony, tak může dojít k zavzdušnění potrubí a "přetržení" vody s následným přerušením průtoku.
Tak jestli to máte tak jak jste nakreslil tak to máte někde ucpané.múžete to zkusit protlačit tím kompresorem.Ale já si myslím že to máte jinak (obr) a máte to zavzdušněno.Tou hadicí to asi nepůjde ,to by jste se musel dostat víš než je trubka ve studni
vojtos
Dobrý den, děkuji za náčrt a nápad. Podívám se ještě znova jak to ve studni mám, ale mám pocit, že celý nasávací koš včetně odvodní trubky je zaplavený vodou jako jsem přidal první obrázek, pokud by to tak opravdu bylo, měla by téct voda sama aniž by se muselo cokoliv dělat? Děkuju
Ak tam na konci trubky máte sací koš,tak je uzatvorený vodou,čo tam ostala po vyčerpaní studne.Musíte v potrubiu vytvoriť potom podtlak samonasávcím čerpadlom.
Nejjednodušší je na přívod těsně připojit Wapku a tlakem vody zpět pročistit přívod. Takto vodaři čistí odpady a zde to jde použít naprosto stejně. Hadici protlačit nepůjde z důvodu odporu hadice k povrchu v trubce. Pokud máte ekektřinu a nemáte tlakovou vodu z vodovodního řadu, lze do barelu nanosit vodu a zalít přívodní hadici do WAPky a konec ponořit do barelu.. Ta je samonasávací, jen nesmí jet bez vody. Proto to zalití do hadice.
Taky máme samospad... Dejte víc info, jak vypadá potrubí ve studnu,zda se dá zavodnit použitím vody... ze studny_prostě vyčerpali jste veškerou vodu a potrubí se zavvzdušnilo, to se stává... Ucpané to není... doplněno 29.07.19 22:35:
Popište, nakreslete, jak to vypadá ve studni...jednoduše nakreslete, popište jednotlivé komponenty; dá se to upravit...a pak nalejeto vodu do potrubí přímo ve studni...taky jsem upravoval...
Dobrý den, mám ve studni sací koš. Zajímá mě, když by ta studna byla celá naplněná vodou, jako na přiloženém obrázku, měla by téct voda už sama? Jinak vapku bohužel nemám
Stejnou studnu máme na šumavské chalupě také.Voda je vedena ze studny samospádem dřevěným potrubím.Vytéké samovolně do kamenné vany.před dvěma lety přestala voda téctPramen vyschnul.Zdroj vody je v púovrchových vrstvách a velmi záleží na srážkách.Dlouhodobé sucho sníží hladinu a voda nemůže téct.V tomto případě není pomoc ani třeba čerpadlem.Nestačí přítok vody.
JABRAKA
vojtos
Dobrý den, ano, ale studna se teď sama plní, pokud by se naplnila, rozteče se voda sama?
Nie neroztečie sa sama. Už som vám to písal. Sací kôš má záklopku a tu dvihne len podtlak vzduchu alebo vody.Až bude potrubie zaplnené vodou,tak otvorením batérie v dome sa už bude otvárať ten sací kôš. Potrebné vybavenie na zavodnenie si musíte obstarať sám alebo niekoho na to zavolať, kto sa v tom vyzná. Z poradne na diaľku vám to nik nezavodní,ale len poradí.A doteraz sme sa nedozvedeli,či v studni je T-kus na zavodnenie.
vojtos
Dobrý den, myslím, že v sacím koši záklopku nemám, pokud to tak bude, voda by pak měla téct sama? Podívám se jestli mám ve studni zavodňovací ventil, pokud by tam byl, je třeba ho otevřít a dolévat přes něj vodu aby se zaplnilo potrubí? Děkuju
Podle obrazku je vyvod pod hladinou a tak tam saci kos pro samospad nedava zadny smysl. Wap se da poridit v Lidlu kolem 1000 Kc a vycistit pripadne ucpani svodu bude jinak velice komplikovane.
Dobrý den, naposledy jestli jsem to pochopil, když bude studna naplněna zcela úplně, nerozteče se sama voda? Musím zavodnit potrubí nebo čerpadlem nasát? Děkuju
Konečne ste to pochopili,tú záklopku musí niečo nadvihnúť a potápať sa tam asi nikto nebude. A nedá sa vám hadica zo studne vytiahnúť von a zavodniť a vrátiť späť do studne?
Dobrý den, ve studni zavodňovací ventil ani nic podobného není. Dá se to nějak zavodnit z druhé strany u výstupu u kohoutku? Čerpadlo ani vapku nemáme ale i kdybychom měli,nemůžeme otevřít kohoutek a vapkou tam tlačit vodu, klapka v sacím koši se otevírá jen jedním směrem že? a proto by se neotevřela? Děkuju
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.