Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Interierové dveře

Od: martinstrizek odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, mám dotaz a prosbu...

chtěl bych koupit do bytu nové interiérové dveře...velikost futer obývák + ložnice je 90 cm a koupelna se záchodem má 75cm

Jsem trochu bezradný ptž tomu moc nerozumím ohledně stavby...šířka dveří v obýváku a ložnici je 85 cm...takže kupuji 90 cm dveře?předpoklám že ano podle velikosti futer...

Takže do koupelny a na záchod mám koupit 75cm dveře taky podle futer? ..ale je to atypický rozměr...šířka dveří je 70 cm - nebo to vše počítám špatně?

Moc děkuji za odpověď a pomoc

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Futra musíš měřit ve světlosti, ne ve falci.
90 je do obýváku a ložnice nějak moc, běžně se používají 80, ale možný to je.
75 je vůbec nějaká divná míra. Na to budeš shánět dveře dost blbě.
Ještě si dej pozor na pravý a levý dveře.
Postav se před futra tak aby jsi viděl panty a na který straně jsou, takový jsou i dveře.
Někdy bývá i potíž skrzevá panty, jiný výšky, jiný průměry dříků, ale to je spíš u starších futer.
martinstrizek
hodnocení

Díky z pomoc

Jsou to právě všechno blbý míry...bohužel

S orientací dveří jsem už seznámený, tak to vím co a jak..a koukal jsem na net a taková velikost dveří (75cm) nikde neni,jen shrnovací a ty jsou na *****

ale moc děkuji za odpověď a pomoc

Samozřejmě je zde ještě možnost, nechat si udělat dveře na zakázku.
Pak tě vůbec nemusí trápit rozměry futer, velikost falce, panty, prostě nic.
Vše se změří a udělá přesně podle potřeby. Není to problém, dělám to často.
Navíc si můžeš vymyslet jakýkoliv členění dveří, výplně a skla podle libosti.
Cenově to vyjde jen o malinko dráž, než papundeklový od velkovýrobců. Když si u nich necháš udělat dveře na míru, je většinou cena přímo neuvěřitelná.
Zkus schválně obejít pár truhlářství v okolí.
martinstrizek
hodnocení

S tím truhlářstvím mě to vůbec nenapadlo..

Koukal jsem i na dveře na zakázku a příjde mi to dost drahý..

Ale chápu že to je prostě asi nějaká služba navíc a víc práce i pro ně...ale zkusím to tady obejít a poptat se co a jak...

Nechat si udělat u velkovýrobců dveře na zakázku je peklo. Nejsou na to vůbec zařízený. Chrlí tisíce dveří denně a to je živí. Když chce někdo něco extra, musí se to stejně dělat jinde. Tudíž si to nechají královsky zaplatit.
Normální běžný truhlářství, kde běžně dělají zakázkovou výrobu, těm to je úplně jedno. Každá zakázka úplně jiná. Umějí to, dělají to běžně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]