Nejste přihlášen/a.
myslím že to s hořením stropu nebude tak strašné, protože horký vzduch prodící nahoru nad kamna zase tak moc horký není. Nad roztopenými Petrami ruku v pohodě udržíte.
Já bych měl spíš obavy, že se osb desky zdeformují. Nad kamna bych přišrouboval kus plechu a mezi tento plech a strop bych vložil silnější podložky, aby vznikla aspoň minimální mezera.
Zdravím
Tak já mám plotnu kamen (jejich nejvyšší a "nejteplejší bod") od dřevěného OSB stropu vzdálenou 126 cm a koleno kouřovodu na vstupu do sopouchu komína je od tohoto stropu vzdálené 57cm a funguje mi to tak bez problému již šest let.
Co se týká hořlavých dřevěných předmětů kolem kamen, například u peter což jsou také klasická sálavá kamna (školní kamna jsou vlastně jen "velké petry" že ano třeba typ DVB 200 nebo také Mory apod.) se udávají ochranné vzdálenosti od hořlavých předmětů min. 400 mm (40cm) anebo mezi hořlavý předmět a kamna doporučují umístit nehořlavou tepelně izolující stínící desku (zástěnu ) a to tak aby mezi ní a kamny a ní a předmětem mohl volně cirkulovat vzduch, pak může být ochr. vzdálenost od kamen snížena na polovinu. V praxi zkrátka např. kus pozink plechu nebo sklo co se užívá pod kamna jako podklad tak "vertikálně" a dáte mezi kamna a např. dveře židli apod., tak aby když na předmět dáte ruku se nezahříval.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.