Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nový komín v zimě - hrozí popraskání v mrazu?

Od: papillon2 odpovědí: 6 změna:

Dobrý večer. Mám otázku ohledně mého nového komínu. Známý mi postavil před týdnem nový komín, takovou tu stavebnicovou sestavu ( je tvárnice, uvnitř po obvodu izolační vata a uvnitř šamotová vložka). Kolegyně v práci mi řekla, že mi hrozí, že malta není ještě vytvrdlá a komín mi v těchto mrazech může popraskat. Je pravda, že může prasknout? Jakl se hlavně pozná, že komín praskl, když je tam ta izolační vata a na komínu perlinka a štuk? Budu v něm topit až po novém roce.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Kolegyni pozvěte na kafe a ukažte jí, že nespadne. Pokud praskne tak na povrchu, uvnitř nikoliv. Klídek...

jabraka*
hodnocení

0x

Zatím moc nemrzlo a komín už drží.Po týdnu už můžeš zatopit.

JABRAKA

kibic*
hodnocení

0x

Komín je z velké části uvnitř objektu a tak se ho současné teploty nijak nedotknou. Za předchozích pět dnů již došlo k dostečnému odpaření vody ze spojovací hmoty, že by k poškození dojít opravdu nemělo.

jabraka*
hodnocení

0x

Papilonko,My postavili na chalupě komín a zatopili hned.Je celý cihlový,s vložkou z nerezi a izolace vatou.No a cihly se ani neohřály.Takže bych se připojil k výslednému úspěchu a zvolal! Stojí!

JABRAKA

papillon2
hodnocení

Já měla strach hlavně o ten vnitřek, aby nepopraskali ty vložky a někde neunikali spaliny. Děkuji

papillonko, buďte klidná, nic se nastane. Komín musí vydržel více, pokud je postaven správně, ne jako ten co se řešil před měsícem. Postavili ho obráceně, tam byl problém, ale u Vás není!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]