Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Záloha na zakázku

Od: nedis odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

nechal jsem i nacenit opravu střechy na RD u třech firem,vybral zlatý střed a firma požaduje zálohu ve výši 70% zakázky.

Já jim to nedám,ale ptám se: je to normální?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

To opravdu nebude solidní firma..

Za určitých okolností si nějakou rozumnou zálohu představit dokážu, ale toto je hodně za hranou.

000
hodnocení

1x

Taky jsem si nechával dělat střechu zaplatil jsem nejdřív za material potom zhruba v polovině hotové střechy půlku za práci a po úplném dodělaní zbytek

krtek*
hodnocení

1x

jako profesionální stavař tvrdím, že firma co bere zálohy je amatérská...ale jsou určitě řemesla co zálohu berou. Jsou to většinou ty druhy řemesel, kde se předpokládá, že materiál je např. speciální a nedá se vrátit...truhláři, kuchyňáři...u standardních řemesel typu vodo, topo elektro ne...

hahanaj*
hodnocení

0x

Vždy záleží na obou stranách jak se dohodnou- řekl jste jim svůj návrh, kolik byste složil jako zálohu? Bývá běžné, že velká prosperující firma si o zálohu neřekne.Pokud je to menší firmička -chtějí většinou na pokrytí nákladů...a pak za práci doplatek.

A co ty druhé firmy, jak to mají ve smlouvách?

nedis
hodnocení

Právě že v nabídkách záloha vůbec není, ani v jedný.Chápal bych ještě nějakou zálohu na materiál ale oni chtějí i zálohu na práci.

Musel jem se u toho zasmát .

hahanaj*

Pravda ,že 70% je přemrštěné i pro mě. Zkuste hledat dál.

Nedávat tak vysokou zálohu .Dali jsme zálohu na okna okna nkde

lee*
hodnocení

0x
Mne by prisla standardni treba ve vysi 50% materialu. No ale ja nedavno volala do servisu kvuli vymene oleje a filtru na VW golf VII a pan mi rekl at prijdu zaplatit "zalozku na ty filtriky" *sok* Byl to obyc servis u nas na malem meste, nikdy jsem tam nebyla tedy me jako zakaznika nezna a auto je naprosty prumer, zadna specialita. Vubec jsem to nepochopila a sla jsem jinam

tuha
hodnocení

0x
Rozhodně žádnou zálohu, natož takto vysokou. Firma, které nezvládne takto ne moc velkou zakázku bez zálohy, budou obyčejní patlalové. A rozhodně nikdy nepřistoupit na hodinovou mzdu za práci - budou mít na všechno najednou dost času a velkou tendenci protahovat dokončení zakázky. Veškeré neočekávané věci vyžadujte, aby byly vámi odsouhlasené, pohlídejte si vykuky, kteří rýžují na vícepracech. Dneska někoho najít, kdo opravdu dobře pracuje, umí to, nezmrví vám jen materiál a nebude se vás snažit podojit, to je velký kumšt.
berger*

Tuha,tak přesně takhle včera mluvila paní,od které jsem měl převzít klíče od bytu a zálohu 10tkč na rekonstrukci dětského pokoje po dobu její dovolené. Vše bylo domluvené,ale dala mi podepsat,že nesu přímou zodpovědnost za to,že se v bytě nic cenného neztratí a na mé náklady opravím vše,co se v bytě po dobu její nepřítomnosti poškodí...Na to jste zapomněl.

Jsem se otočil a šel pryč. Letěla za mnou pět pater po schodech,že to nechápe,chce mi dát deset tisíc a já odmítám. Takovým zákazníkům jako bonus dávám prezervativ,aby se nemnožili. Tím netvrdím,že řemeslníci jsou svatí,někteří umí být fest svině,ale to zákazníci taky...

Jo,a zásadně dělám v hodinové sazbě...

jenda2*
hodnocení

0x

Záloha dopředu znamená nemožnost se domoci reklamace. Kolega v práci si nechal udělat zámkovou dlažbu, zaplatil téměř celou dohodnutou částku a teď se chytá za hlavu, že je to nedodělané, dlažba je výš než než sousední, nezasypané a nikdo se s ním nebaví. Normální to není, max. za materiál, který vám složí na dvůr.

hodnocení

0x

Taky se hlásím k poučeným - stálo mne to necelých 200tis ...

Pošlete je k šípku a najděte si takovou, kde se bude třeba po částech, ale platit vždy až udělané a dodané...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]