Nejste přihlášen/a.
Poraďte čím obílit kuchyň,vápno nebo nějáky remal či co.Bílíme vápnem,známí mě radí koupit něco jiného. Pokud pominu cenový rozdíl,tak v čem je lepší remal nebo něco takového?
"Něco takového" je strašný výraz.Pokud jste doposud bílili vápnem,pokračujte v tom i nadále.Na trhu je hotová malba vápenná pod názvem Čerťák.Viděl jsem i použití vápna hašeného v prášku,ale není to to nejlepší.Nejhorší by bylo,použít vápenný hydrát.
Ten nedrží a práší se stěny.
Pokud ovšem chcete použít "něco pořádného"tak použijte primalex Polar,je superbílý a nestíratelný.Stěny musí být na povrchu pevné a nesmí se loupat.V tom případě se musí vyspravit finální stěrkou a pak teprve vymalovat.Polar je lépe nanášet válečkem.
JABRAKA
tak to nemente jinak budete skrabat vapno a primalex to nedela dobrotu ale ted se mycha do vapna i krida takze se s tim i lip pracuje a vapnem nikdy nic nezkazite takze vapno
v první řadě záleží na co malujete? resp. co je podkladem pro Vámi uvažovanou malbu. U nových "čerstvých" omítek se doporučuje základní nátěr penetrací (nebo lze i vápnem) a poté na to aplikujete např. Remal nebo Primalex nebo podobně. U starých zdí záleží také na původní malbě. Některá nátěrová hmota nemusí na tu původní být úplně ideální (např. hlinkový podklad je doslova peklo). Při více starých nátěrech se často tyto nejprve odstraní, a pak se začne jakoby nanovo. Možná by bylo dobrý doplnit Vaši otázku. Dobré zkušenosti mám s Primalexem a i Remalem. Tyto však vyžadují "zpevněný" podklad tj. nemělo by nic samovolně místy odpadávat (stará malba a pod.), v takovém případě se nejdříve podklad musí opravit, např. sádrou nebo stěrkou na bázi sádry. Prostě není to jen o tom vzít štětku a mazat . . . . Remal i primalex může být lepší v tom, že je i částečně omyvatelný a častoktáte lze poškozené místo lokálně přemalovat, aniž by to bylo vidět. Také nové hmoty nedělají příliš šmouhy . . tj. dobře se slívají a dobře se s nimi pracuje, a mj. i voní
. Takový je můj pohled.
dobry den jestli je to v panelaku tak je to jedno beton nedycha jestl je to v domku tak asi radei vapnem ale pozor na vapno a primalex musite koukat co tam mate ted jinak to potom muzete cele seskrabat protoze se to bude loupat a nebude to pekny na to pozor a jak jetu psano podklad musi byt soudrzny a neodlupovat se
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.