Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefunkční dávkovač Cl tablet Reinbow 320

Od: polda* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den kolegové,

měl bych prosbu, potřeboval bych poradit jak zfunkčnit dávkovač chloru u bazénu. V loňském roce jsem si pořídil bazén a vzhledem k dobrým minulým zkušenostem jsem si nechal nainstalovat dávkovač Cl tablet. Chtěl jsem mít výhodu průhledného dávkovače, kde bych na první pohled viděl, zda jsou v něm funkční tablety. Firma mě nainstalovala dávkovač Cl tablet Reinbow 320 - do potrubí. Předtím jsem měl jiný systém, ale budiž. Problémů však následně vzniklo víc. Po reklamaci instalovali zpětnou klapku, neboť se dávkovač po zapnutí čerpadla znovu nezaplavil. Ale mám problém s funkčností dávkovače. I při maximu průtoku bych měl bazén během několika dní bez chloru a musím přidávat šok, pokud nechci bazén doplnit plovoucím dávkovačem nebo riskovat řasu.

Měl jsem zde manika, který dřív pracoval u Mountfieldu ( a předpokládám, že má zkušenosti) a ten tvrdil, že dávkovač je funkční a správně zapojený. Ale efekt se nedostavuje. Myslím si, že problém je v tom, že je zapojený pouze v části za filtrací ( asi systé kapiláry ) a nepracuje s rozdílem tlaku - přívod za čerpadlem a vývor za filtrací. Tato varianta je rovněž v návodu instalace jako druhá. Potřebuji poradit od uživatele, který jí má a jakou má zkušenost. Mám dát hodně tablet do dávkovače, majik tvrdil že pouze maximálně 2. Tak nevím.

PS. Pro zasmání - zasekávala se mi zpětná klapka u skimmru a tak firma na něj našroubovala vrut a nyní tluče jako prase.

S pozdravem Karel

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zkuste zkontrolovat vaše zapojení dle návodu (po jeho stažení), umístění, průměry a délky potrubí, atd...případně, pokud nic závadného nezjistíte, přiložte fotografie vašeho zařízení a zapojení do okruhu včetně doplnění průměrů a délek potrubí (hadic), navazujících na dávkovač...není možné, aby se to nerozjelo. Je to možné řešit i velikostí tablet, v nejhorším případě i přivedením vody shora...ale počkáme na další info a případně foto...i tady návod ke stažení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]