Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ucpaný dřez těstem

Od: bauerlukin® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den mamka ucpala dřez haluškama-tím těstem z nich.Neptal jsem se jí jak, ale má s tím hodně práce, šťouchá do toho dřezu tím záchodovým zvonem vylévá vodu, kterou tam asi nalila(na to jsem se neptal) apod. Chci se zeptat jak lze relativně rychle a účině to těsto vydolovat?

Díky moc

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nov
hodnocení

5x

Rozdělat pod dřezem sifon, dát pod něj samoozřejmě nádobu. Vyčistit ho, dát zpět a proplachovat potrubí vodou. Eventuelně pérem na čištění odpadů..

pavelpavel*

Zvon a hydroxid a máš to bez práce skoro.

nov

Já doma kupříkladu hydroxid nemám, protože ho vůbec nepotřebuji. Když je dřez plný vody a těsta, je logicky nejlepší ten maglajz vypustit sifonem do kbelíku. Teprve pak event. použít chemii.

hodnocení

3x

Zvon je u dřezu na nic, jelikož dřez mívá přepadové okénko, kterým tlak vytvořený zvonem prostě odfoukne. Takže nezbyde než se zanořit pod dřez, rozhodit sifon - evtl odmontovat, důkladně vyčistit, složit to zpět.

Stači ale přikrýt otvor přepadu třeba mokrým hadrem a zvon se stane velmi účinným!

To bych rozhodně netvrdil - to by se muselo pořádně ucpat. Ale problém vidím i v tom, že nevím, jaký dřez má tazatel - jakožto truhlář jsem montoval x kuchyní a vím, že některé dřezy mají ty přepady jen tak ,,nasladko´´ sesazené a rozhodně bych si netroufl u tohoto typu blbnout se zvonem, protože bych se bál, že se ten přepad sesmekne a vyteče to do skříňky. Totéž ovšel platí i o pseudosifonech formou plastové vroubkované hadice (husí krk)

kamody.cz/...

ten se umí taky krásně vysmeknout a pak je hoooodně veselo, když jsou skříňky plné vody...

hodnocení

3x

Rozebrat sifon, vyčistit, znovu sestavit a pokud je to někde dál, použít hydroxid sodný, dá se koupit v drogerii. Jak postupovat je na něm napsáno. Funguje super.

pb®
hodnocení

1x

Hydroxid sodný či draselný, který bude k dispozici, prodejný pod názvem Krtek, Cit atd. Nasypat do odpadu a zalít horkou vodou. Bacha uvolňuje se při tom hodně tepla a může to i střílet ven, tak radši něco na oči. Sice se mi to ještě nestalo, ale ta možnost tu je.

pavelpavel*
hodnocení

0x

Přímo na a to je hydroxid v drogerii. Nasypeš tam granule a zaleješ vařící vodou opatrně a můžeš i opakovaně a máš to ultra čisté. Nejprve to vemte tím zvonem co nejvíc a pak granule hydroxidu, ale opatrně je to chemie silná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]