Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na 3,5m dlouhý překlad v příčce z Ytongu

Od: baltazarek* odpovědí: 4 změna:

Ahoj všem,

řeším rekonstrukci panelového bytu. Na pozici bývalého umakartového jádra vyzdím koupelnu a wc z Ytongu o tloušťce 10cm. Dveře chci udělat posuvné do pouzdra JAP. Obě pouzdra budou usazeny hned vedle sebe, tudíž budu potřebovat stavební otvor 2x139cm=278cm. Na pravé straně bude bude cca 5cm Ytongu, na levé cca 60cm. Řeším teť otázku překladu nad pouzdro. Z čeho udělat překlad, na kterém budou ležet cca 2 řady Ytongu. Zvazuji variantu použít Icko 100x50, na leve straně ho polozit na 60cm Ytongu, na pravé straně na 5cm a navic na tuto stranu Ička navařit čelo za které by se to navíc přišroubovalo ke zdi která je kolmo k Ytongu. Napadá vás prosím lepší řešení? Díky moc.

Jak na 3,5m dlouhý překlad v příčce z Ytongu

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Asi by som pouzil puzdra pre SDK. Kym by ste ten preklad navarili, tak to mate postavene.

hodnocení

0x

Běžně používáme dva vinkly 5x5cm tlouštky 5mm na tři až 5 šárů ytongů na dva bude stačit s přehledemPrvní šár se pak zařezává,aby vinkly lícovali se zdivem!

krtek*
hodnocení

0x

Postav tu příčku z 12cm ytongu, překlad dej jekl 10x5 zbytek dohážeš maltou a nech si v JAPu udělat stavební pouzdro "Pardubice" pro 2x60 dveře viz foto...takto to mám já...mám to na zakázku dělané. Sice jsem to nedělal v panelu, ale princip je stejný...původně jsem to měl mít na 10cm ytong, ale ve výsledku mě krapet ojebali, že na 10cm to nemá pevnost. Tak udělali 12cm Musel jsem celou stěnu dohazovat 2cm omítky. Má to jediné nevýhod v tom, že je to těžký jak prase když to neseš do nějakýho patra a chce to nervy při rovnání do váhy...

Jak na 3,5m dlouhý překlad v příčce z Ytongu #2
Jak na 3,5m dlouhý překlad v příčce z Ytongu #3

baltazarek*
hodnocení

Dobrý den, děkuji za rady. Silnější stěnu bohužel nemohu použít protože by mi tam pak nevešli vchodové dveře. Použiji tedy buď ty vinkly 50x50x5 a nebo ty levé dveře otočím a dám je k levé stejně. Vpravo bych pak měl mezi zdi a pouzdrem 10cm,vlevo také 10 cm a uprostřed cca půl metra. Poté bych mohl použít překlad od ytongu ne kratší vinkly. Ještě dotaz, jak ty vinkli spojujete? Nejakou pasovinou na pár místech? A ještě nevím jak ořezáváte ten Ytong pro ty vinkly aby nezavazeli omítce? Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]