Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nové obkládačky

Od: galapetr® odpovědí: 15 změna:

Ahoj, je možné nalepit nové obklady v koupelně na obklady staré, nebo se musí starý obklad rozbít?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Teoreticky by to šlo, ale 80 % procent starých obkladů nedrží dobře, takže radši obouchat. Nebo najít někoho, kdo tomu rozumí a podívá se na to. Někdy stačí poklepat na dlaždice, pokud se ozývá dutý zvuk, tak je to na vyhožení.

asiemil
hodnocení

0x

Ano jde, pokud staré drží a jsou plošně rovné. Natřít arhézním můstkem a obložit. Už zde byla nedávno diskuze.

hodnocení

To se lepí na ten můstek, nebo se musí ještě natřít lepidlem?

asiemil

Můstek musí zaschnout.Potom na stavební lepidlo nejlépe flex,ale drží i obyč,

Ne stačí jen stavební lepidlo.Můstek bát nemusí,jen to podraží a je-měla by být jistota že bude držet

fik
hodnocení

0x

Já bych do toho nešel a obouchal to ať drží nebo ne. Obkladačky z pohledové strany mají lesklou lazurovou vrstvu a i když použiješ milion adhezních můstků,stejně na tom to lepidlo moc nedrží. Ze začátku vypadá že ano,později to povolí

hodnocení

0x

Lepší je odstranit, ale chce-li se lepit na staré, neměly by to být rozsáhlé plochy, tedy panelák OK, a musí se to zdrsnit a namůstkovat, pak klasicky zubatý kleťák, flexi lepidlo atd.

hodnocení

0x

Nevím jací jsou předchozí rádci obkladači a koilk toho mají za sebouale mé zkušenosti říkají : můstek být nemusí a lepidlo na obklady to i na glazuře stávajícíhio udrží-důležitá je jakl píše Sisi soudržnost stávajícího obkladu s podkladem,drží-li nemusí se nic jen to obložit a pokud je to třeba v kuchyni-odmastit!

jediné omezující je pak velký schod při ukončenmí obkladů!

hodnocení

starý obklad je doomítnutý zároven se zdí, jen se bojím, kdyby to nějkde mělo snahu se odlepit, že by odpadlo vše najednou

Jak psala Sisi-poklepen zjistíte zda starý drží,málo soudržný bud snít dutě-pak uvidíte-zní-li dutě =OKOPAT,ne můžete na něj!

jabraka*
hodnocení

0x

Je několik možností,jak nové obkladačky nalepit.Já osobně mám zkušenost s lepením obkladaček na staré,a sice silikonem.Nelepil jsem celou koupelnu,jen na kachle v kuchyni řadu ozdobných a dekorativních,pak v koupelně panel s poličkou a doplňky.Drží to tak vehementně,že když jsem se snažil jeden díl sundat,musel jsem jej zničit.Kdybych lepil celou koupelnu,vybral bych si velkoplošné obklady a lepil bobky po 5 centimetrech po ploše.Neškodilo by i trochu plohu zdrsnit.Dvojitá vrstva by měla i své výhody,je mnohem pevnější i pro upevňování doplňků.

JABRAKA

hodnocení

Jakým silikonem? Je jich víc...

re4zon
Nelepte nic silikonem, to je prasarna, tim se lepi zrcadla a drobnosti jako drzak na mydlo, ne velkoformatove obklady na nejake bobky. Obklad prilepte celoplosne kvalitnim cementovym lepidlem, staci odmastit podklad. Bude to levnejsi, mene pracne a nehrozi ze to nekde praskne az se o to oprete.

přesně tak, silikon je na jné věci a rozhodně ne na obklady.

hodnocení

0x
Přidám moji zkušenost...
Před mnoha lety jsem na staré, ještě kdysi čistým cementem lepené obkládačky nalepil nové, které vyhovovaly tehdejším estetickým nárokům mé polovičky.
Jedinou přípravou bylo pořádné umytí původního obkladu silnějším roztokem vody s octem. Ten ocet mi poradili tady na této poradně. Ještě jednou děkuji!
Lepil jsem celoplošně obyčejným lepidlem na obklady. Drží perfektně dodnes.
Později, při výměně vany za sprchový box, bylo potřebné pár kousků odstranit. Musel jsem použít metodu: CO NEJDE SILOU, JDE VĚTŠÍ SILOU . Až jsem se divil, jak pevně může na hladké glazuře lepidlo držet.
Od té doby jsem stejnou technologii použil i při obkládání dalších prostorů, jejichž vzhled buď zastaral, nebo se znelíbil.
Nevýhodou lepení obkladu na obklad je ztráta pár cm prostoru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]