Nejste přihlášen/a.
Hladinový plovákový spínač (stejný jako u kalového čerpadla), koukají z něj 3 dráty (modrý, černý a hnědý). Pro hlídání minimální hladiny mám použít hnědý a černý. Jedním drátem (např. černým) přivedu fázi do spínače a hnědým pak ze spínače do zásuvky, do které je napojena vodárna.
Spínač ale nereaguje na žádnou změnu polohy, když to proměřím fázovkou, tak z toho plováku mi svítí fáze na všech drátech a nereaguje na polohu plováku.
Dělám to blbě nebo je v háji ten plovák?
Na multimetru nastavte režim "propískání" (omlouvám se, teď nevím, jak to odborněji nazvat. ), připojte svorky multimetru střídavě na jednotlivé dráty plováku a kvedlejte plovákem - simulujte hladinu vody, Pokud neuslyšíte s žádnou kombinací propojení drátů s multimetrem zapískání, reklamujte plovák, zřejmě nefunguje.
@pesan71: Paráda! Jsem rád, že se zadařilo.
Pouze fázovkou měří amatéři nebo elektrikář ve velké nouzi. Fázovka s doutnavkou ti bude svítit i při přiblížení k drátům transformátoru se střídavými 24 Volty. Ve tvém případě pokud byl plovákový spínač dlouho v kapalině(vodě, odpadní jímce) se po čase (rok, rok a půl) do kabelu i do plováku dostane/prosákne voda a citlivější elektronika přes tuto nasáklou nebo zkondenzovanou kapalinu spouští další zařízení. Problémovější byly v tomto případě italské výrobky. Zatřepej celým plovákem/spínačem, pravděpodobně kromě té kuličky uslyšíš i trošek vody. V tomhle případě jsme měnili celý plovákový spínač-cca 400,-Kč s kratší tuším pětimetrovou šňůrou.
Máš multimetr, nastav Ohmy (odpor/rezistivitu), "vyzkratuj" si měřáček dotknutím obou měřících konců nebo si tam dej krokosvorky, počkej kolik se ti ukáže hodnota na displeji a měř všechny tři vodiče mezi sebou- musíš i naklánět plovák. Jeden vodič by měl být společný a další dva by měly být propojeny se společným vodičem v horní a druhý v dolní poloze plováku.
Propískávání asi myslíte měření spojitosti obvodů. To je fajn nápad, spojím ty, které mají být spojeny či rozpojeny v závisloti na poloze a pak by to mělo být jasné. Díky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.