Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stropní panel - dunění (možný pohyb stropu?)

Od: pavelvotruba* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,
měl bych jeden dotaz. Mám byt v cihlové bytovce z 50. let (soustava T12 nebo T13). Jedná se o podélný nosný systém, byt asi jako na obrázku. Stropní dílce by měly být betonové, s dutinami. V bytě proběhla v minulosti rekonstrukce (položená dlažba).

Jedná se mi o to, že kdykoli se projdu v kuchyni (tj. místnost na obrázku vpravo nahoře) a částečně i v obývacím pokoji (vpravo dole), podlaha/strop "duní" více než jinde. Není to nic hrozného, nevím ale, čím je to způsobeno.

Nejvíce jde o místo na obrázku vyznačené červeně, v podstatě asi +- kopíruje rozložení stropních panelů. Jedná se o běžný jev? Napadá mě totiž, jestli není způsoben tím, že v těchto místech shodou okolností nestojí nejen žádný nábytek (jinde jsou naopak těžší knihovny, linka), ale panely nejsou ani zatíženy např. zdí (v místě prostřední zdi jsou mezi kuchyní a obývákem dveře dveře).
Bývají tyto panely ještě nějak zvlášť upevněny proti pohybu nebo byly jen položeny a vyplněny mezery mezi nimi. Nebo uvedené vyloženě značí nějaký statický problém a je potřeba jej řešit?

Předem děkuji za postřehy

Stropní panel - dunění (možný pohyb stropu?)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pohyb stropu už z hlediska konstrukce (o které asi víte s prominutím kulové) není možnýprůhyb eventuálně ano ale u betonového stropu BD je to také spíše sci-fi!

pavelvotruba*
hodnocení

Ano, o konstrukci vím skutečně "kulové" :), proto se ptám. Je mi divné, že to dělá takovéto zvuky v popsaných místech a zřejmě to může i rušit sousedy. Není to tak hrozné, ale mám v těchto místech dojem, jako kdybych šel po jiném povrchu než jinde, i když dlažba je všude stejná. Proto se snažím zjistit příčinu. Třeba v tom, že panel je v těchto místech nezatížen, narozdíl od jiných sousedních...

Zkrátka a jasně NEŘEŠTE TO,stejně to nevyřešíte a pokud byste chtěl zjistit "dutinu" ve stropním panelu-ano jsoutam třeba spiroly mají věštšinou 4 dutiny na šířku,pokud je strop z filigránů-nemá žádnou dutiny,pokud je hyrdiskový -pak opět 4 dutiny na jednu hurdu!mausel byste udělat do stropu sondu abyste zjisti co a jak!Spíše se Vám to zdá že je něco KO! a to dunění-nená v oněch místech nábytek=zdá se že duní!

hodnocení

0x

Myslím, že to může být způsobeno prázdnou místností i třeba dutou podlahou.

pavelvotruba*
hodnocení

Místnost prázdná není, v kuchyni je linka, na druhé straně stůl, spotřebiče. V obýváku těžší nábytek podél stěn. Jen v těchto barevně vyznačených nezatížených místech to "duní", jak na dlažbě v kuchyni, tak na parketách v obýváku. Jinde v bytě dlažba/parkety nikoli.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]