Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
pořídil jsem si posilovací hrazdu na zeď, kterou hodlám přidělat do masivního betonového překladu v hale nade dveřmi. Dům je z 30.let.
Mám průměrnou výšku (i váhu), takže bych hrazdu rád co nejníž, nicméně nechci riskovat, že mi časem spadne kus zdi na hlavu. Takže jakou minimální tloušťku (tzn. výšku) betonu mám nechat pod spodním vrutem? Samozřejmě si k tomu pak připočítám i tloušťku omítky..
Nejde o tloušťku betonu pod spodním vrutem, ale o dynamicky zatíženou pákovou soustavu. Dynamické zatížení a rázy, rameno páky vodorovně 490 mm, svisle 180 mm. Ve chvíli kdy zaberete, vznikne na čtyřech horních hmoždinách tahové zatížení 300, možná až 400 kg, stokilový ráz na jednu hmoždinu. Tam je nejslabší místo vaší sestavy. Horní hmoždiny se budou vytrhávat ven, dolní hmoždiny vytvářejí osu otáčení a nedrží vlastně skoro nic.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.