Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrzající topení (hlavice?)

Od: zdeneksv odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

Řeším problém s vrazajícím topením (viz. odkaz níže). Když topí elektrokotel (Protherm Ray12) a manuálně otáčím hlavicí, v určité poloze topení vrže. To jsem neřešil do doby, než jsem se rozhodl zakoupit termostatické digitálí hlavice). Ty totiž otaáčí hlavicí radiátoru pomaleji, v pozici kdy radiátor vrže tudíž setrvají déle a spát se s tím nedá. Bohužel musím to řešit, protože když je radiátor zcela vypnutý tak je v místnosti zima a naopak při zcela zapnutém radiátoru je v místnosti vedro. Nenapadá Vás čím to může být a jak situaci vyřešit? Děkuji moc za případné rady.

youtu.be/...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ak myslíte to klepanie ako zbíjačka od 15.s., tak máte prehodený prívod a spiatočku vody. Podľa videa máte pripojenie "ventil-kompakt"a dovolím si predpokladať, že dvojtrubkový rozvod. Prvá sa musí ohriať prívodná trubka k ventilu - bližšie stredu k radiátoru. Vo Vašom prípade tá vľavo.

Pokiaľ to robia všetky radiátory, stačí to otočiť na kotli. Pokiaľ to robí jeden radiátor, je to potrebné opraviť tam - najjednoduchšie špeciálnym radiátorovým šróbením, tzv. krížením, ktoré prívod a spiatočku otočí.

toparmatury.cz/...

triker.cz/...

toparmatury.cz/...

zdeneksv
hodnocení

Díky za odpověď. Právě že mi to dělají všechny radiátory.

hodnocení

0x

Souhlas s Mišem,
voda Vám protéká obráceně ventilem a kuželka jak je volná na špingli, tak začne kmitat a ozývá se toto drnčení. Tj voda Vám jde místo pod kuželku, tak přichází nad kuželku a mírná vůle umožní toto rozkmitání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]