Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plotove sloupek

Od: mucha odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, zjistil sem ze plotove sloupek šířky 300,délky 250mm, vysky 1800mm se zatlacenim hýbe.sloupek je umístěný mezi brankou šířky 1114mm a bránou šířky 3500mm.Tu bránu teď budu zazdivat a původně sem chtěl tvarnice kotvit ocelovými pásky k tomuto sloupku.Teď ale nevím,když se sloupek hýbe jestli můžu kotvit nebo ne.kdyz jej prikotvim,zpevní se? Nebo v místě odtržení mám nanest třeba chemickou kotvu a tím ten sloupek zpevnit a pak prikotvit k nové zdi? Shazovat sloupek se mi shazovat nechce.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nelze cokoli kotvit na sloupek, který sám není ukotven, to dá rozum. Zřejmě to je špatně odvedená práce. Nepíšeš nic o základu, ani o materiálu sloupku. Co takhle podrobnější popis a fotku.

mucha
hodnocení

Základ je betonový,na něm asfalt.lepenka. sloupek zřejmě betonový.vpravo od sloupku brana která přijde zazdit.vlevo branka ta tam zůstane,a otočí se panty - ukotvení do sloupku.
Plotove sloupek

cernylysak
hodnocení

0x

Tak teď je to jasnější, sloupek zbourat, do betonového základu zavrtat aspoň 4 nejmíň 12ky roxory v místě sloupku do hloubky aspoň 30 cm a do chemie nastrkat ty roxory, pokud je betonový základ i pod bránou, tak je potřeba pro novou zeď taky zavrtat armaturu, tu dát na chemii jako ty roxory pod sloupkem a pak teprve na izolaci postavit novou zeď až ke vrátkům a do ní teprve kotvit panty.

Pokud to budeš stavět z bloků, tak ty armatury vysoké až do poslední řady a nezapomenout na ležaté armování, jinak zeď časem popraská.

mucha
hodnocení

Ok.sloupek půjde dolů.zustaly mi tvarnice porfixu.branu sem chtěl jimi zazdit. Lze tedy sloupek udělat ze ztraceného bedneni a zbytek vyzdit porfixem s tím že na ztracene bedneni se naváže kotvicimi páskami?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]