Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli by se dálo nějakým způsobem okopírovat klíč ze skříně podle fotky nebo aspoň jaký typ klíčů se jedná. Ztratil jsem klíče a majitel domů je zrovna pryč na půl roku, nemohu nic udělat. Prosím o jakoukoliv radu. Děkuji
Šel bych do slušně vychovanýho zámkařství a klíč si tam koupil. Ke skříním to nebude žádný klíč speciální klíč. A jelikož je na něm číslo, měl by jít normálně koupit.
adam99
Zavolal jsem jim a rekli ze je to jenom typ klicu a rozloucili se mnou :D
Jestli jsi volal kamsi do hyper, super, mega marketu, tak se tomu vůbec nedivím. Ale v pořádným zámkařství ti to udělají, prodají. Uznávám, že je trochu problém pořádný zámkařství najít.
adam99
Ma to nornalni tvar. Jedine co bych musel udelat je vypilovat. Nebude to snadne
Já bych se zkusil zeptat někde, kde frézují klíče, jestli mají takový profil - polotovar klíče.
Pak bych musel znát některý přesný rozměr klíče a podle toho rozměru bych si nechal zvětšit fotku klíče tak, abych měl rozměr ve skutečné velikosti.
Pak už vezmeš do ruky pilníky a pomalu vytváříš tvar klíče.
Můžeš si tvar klíče ve skutečné velikosti nechat nakopírovat na tvrdá papír a vyštřihnout si (nebo vyříznout) klíč tak, aby tí zůstal vnější obvod klíče. K němu pak můžeš přiložit vypilovaný klíč a zkontrolovat.
Ale pokud jde o skříň, tak je můj způsob příliš složitý a je lepší vyměnit celý zámek.
adam99
Pomuzete mi? Klidne bych vam poslal penize na ucet za veškerou pomoc
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.