Dobrý den S přitelkyní jsme udělali unáhlený krok a vzali si společnou hypoteku. Přitelkyně je uvedena jako spoludlužník, na katastru oba zapsána 1/2 z nemovitosti. Veškeré finance jsem zatim platil já. S Ex je domluva dobrá, nwchce delat problemy a ja si chci byt nechat. Otazka 1) da se udelat dodatek k Hypotecni smlouve ze bych mel hypoteku pouze já? ( mel bych na ni dosahnout sám ) Otazka 2) lze na katastru prepsat celou nemovitost na mě? ( budu muset platit znova dan z nabytí? ) Dekuji za odpovedi ( odpovedi typu ses blbej ze sis bral hypoteku ve dvou a ted se rozchazite nechci cist dekuji )
1. To je otazka na banku, jak to ma kdo vedet bez znalosti smlouvy a podmminek. 2. Pokud jste zili rok ve spolecne domacnosti tak neplatite dan, pokud ne tak ano.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.