Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sušení mrkve v sušičce

Od: peetraa odpovědí: 2 změna:
Dobrý den, máme letos opravdu velikou úrodu mrkve. Bohužel bydlíme v paneláku, tak není vhodné místo pro skladování, navíc máme pouze menší mrazák. Napadlo mě část mrkve usušit (sušičku mám od loňska, zkušenosti s ní tedy zatím minimální), používala bych ji potom do polévek. Dívala jsem se na netu, někde doporučují mrkev lehce předvařit, jinde sušit syrovou. Tak nevím, co je lepší... Děkuji za všechny rady a tipy. Petra

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. A co ji naložit pokrájenou do soli? Sůl konzervuje, a postupně odebíráte do polévek a omáček. Nebo (třeba i s další zeleninou) nechat proběhnout mléčné kvašení? Jako když se dělají okurky kvašáky. Je to velmi zdravé a chutné. Na obojí je na internetu fůra receptů. Ida

id
hodnocení

0x

V sušičce suším syrovou mrkev spolu s petrželí a celerem nastrohaný všechno na nudličky jako okurky. Samostatně usuším zelenou nať petržele, pažitku a libeček . Po usušení vše zamíchám a mám hotovou směs do polévky. Skladují v petkách od mléka.

Dělám také mrkev na kostičky do mrazáku společně s hráškem. Syrová mrkev se těžko krájí, tak jí pokropím vodou a dám na chvilku do mikrovlnky. Pak teprve pohodleně nakrájím na kostky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]