Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připevnění laminátové desky

Od: jaroslavakarov odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, dneska jsem si přečetla že lze připevnit lamínátove desky na zeď. Ta slečna si těmi deskami polepila celý byt. Já mám jen garsonku. Prosím poraďte mi co zda je možné ty desky přilepit na zeď. Nechtěla bych tam mít dřevěné laťky.
Děkuji za radu
J.Karová

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Laminátové desky a polepit s nimi všechny zdi v bytě? Nespeltla jste si to s deskami SDK-sádrokartonem? Jinak oblepit vnitřní zdi jakýmikoliv deskami je vždy možné, pouze je nutné volit vhodný tmel, nebo lepidlo.:)

hodnocení

0x

Dobrý den. Možné to je, bude však potíž s úpravou povrchu, na malbě se štukem to držet nebude. Další trable může znamenat teplotní objemová roztažnost souvislé vrstvy laminátu, která může být i tak velká, že bude lepení vyloučeno. To se bude týkat zejména je-li tím laminátem myšlena "plovoucí" podlaha s nízkou cenovkou.

Ono to taky bez vyrovnávacích latěk nebude moc fungovat... Zdi jsou až na výjimky docela křivé, různě prohnuté a zcela určitě nebude pasovat napojování... Sice zeď na první pohled nevypadá, ale zkuste si jí přejet 2metrovou stahovací latí, či vodováhou...

hodnocení

0x

To si chceš zaprasit garsonku nějakou opičárnou? Co takhle nějaké kvalitní tapety.

jabraka*

+Řadu bytů jsem renovoval pomocí kvalitních tapet a nemohu vynachválit cenu i malou pracnost.Vzhled je možno upravit podle potřeb zákazníka,výběr je tu značný.

JABRAKA

To máš ale psát do odpovědi tazatelce, mě to zdůrazňovat nemusíš.

hodnocení

0x

Lepit na zeď desky s HPL je vcelku běžné. Jenže - je rozdíl přilepit na zeď jednu desku a oblepit tím celou místnost. Ne že by to nešlo, ale bez podkladního roštu není prakticky šance udělat spoje jednotlivých desek tak, aby to k něčemu vypadalo. A to už nezmiňuji detaily rohů, ostění oken atd.

Tepelná roztažnost zde zmíněná naopak nepředstavuje problém - je prakticky zanedbatelná.

Mě by však spíš vadil samotný materiál - HPL je v podstatě totéž, co Umakart. A na ten má naše generace celkem silnou alergii vyvolanou tehdy běžným standardem umakartových bytových jader.

jabraka*

Na trhu jsou obkladové desky ABITIBI novex.cz/...

Desky mají celostěnové rozměry a přilepí se běžnými lepidly.

O ceně ale mluvit nebudu.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]