Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Solární folie na okna v bytě

Od: martina* odpovědí: 6 změna:
Ahoj,bydlíme v paneláku s okny na slunečnou stranu a letošní léto jsme měli až 36 st. slyšela jsem se,že lze do oken nalepit solární folii,která sníží teplotu až o 10 st. má někdo z vás zkušenost?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

al bunda*
hodnocení

0x

O 10°C asi nikoli, ale sníží teplotu v místnosti tím, že odráží část tepelných paprsků zpět od okna. Pomohou třeba i žaluzie, které rovněž působí jako odrazná plocha. Jinak je to na klimatizaci, ta je účinná.
Hezký den.

ja bych celkem veril, ze v extremu to udela 10°C. Ale pokud inzeruji rozdil az 10°C, tak bude vazne TOP hodnota a normal bude nekde kolem 5-6°C.

Napada me, co to udela v zime... asi budete muset topit vic, i kdyz celemu domu bude do oken prazit slunicko, vy budete mit chladneji *nevi*

al bunda*

V zimě to zase funguje obráceně, tedy odrazivost jde směrem dovnitř. Teplo tedy tolik neuniká a fólie působí jako izolace.

jj, tyhle znam, ale to nejsou solarni... myslim, ze solarni spolehaji na odraz zareni UVB (nebo UVA - kruci, ktere z nich prenasi teplo?).
Tve jsou proste izolacni. ;)
al bunda*

Ovšem potom fólie, o kterých mluvíš, nemohou snížit teplotu v místnosti. Nejsem si jist, jestli ultrafialové paprsky přenášejí teplo, vždycky jsem si myslel, že to dělají infračervené? Pravda, fyzika není mojí silnou stránkou.

Ale pravdu mas... ted jsem odhalil sve nitro a vsichni vedi, ze fyzika nebyla moje oblibena domena :)

Protisluneční (solární) fólie
Působí jako pasivní klimatizace
Sníží teplotu v místnosti v horkých letních měsících
V zimě redukují ztráty tepla sklem až o 30 %
Dávají oknům i budově nový design
Zadržují 98% škodlivého UV záření a chrání tak váš interiér
Tepelné úspory bez výměny oken
Snižují průchod slunečního horka v létě až o 60%
Sníží teplotu v místnosti v horkých letních měsících
Jsou dodávány v desítkách odstínů
Snižují riziko zranění rozbitým sklem

Já bych je s klidným svědomím doporučil

Důležité je si spočítat návratnost (efektivnost) investice... ale to je jina otazka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]