Zdravím, kdo mi prosím poradíte jak opravit napařovací žehličku Philips, při žehlení mi přestala fungovat funkce páry i možné kropení prádla, nerad bych ji vyhodil když v pohodě fungovala 8 let, děkuji.
Já mám odzkoušené, že žehlička ať byla drahá (¨3.000 Kč) nebo levná za 1000 Kč vydržela docela stejně a po pár letech je celkově strávená... Vždy po rozdělání a skládání to už nebylio nikdy ono, plasty jsou křehké, hadičky vetché...
Možná právě proto, že fungovala 8 let, tak si vymohla důchod... V dnešní době, samozřejmě záleží na "motohodinách" málo co vydrží již takovou dobu...
Mojí mamince odešel fén po 50 letech... Že prý to dneska nic nevydrží...
Možná by pomohlo odvápnění, ale asi je čas na koupi nové. Odvápnění bse dělá tak, že se napařovací plocha položí do octa nebo odvápňovacího roztoku a nechá působit, lepší je ale žehličku rozebrat a vyčistit. Sam jsem několikrát žehličku rozebíral a čistil, ale je k tomu potřeba opatrnost při rozebírání, protože výrobci používají speciální vruty a plastové zámky, které lze snadno poškodit.
Účinnější je roztok kyseliny citronové.Po odstranění kamene stačí vypláchnout destilovanou vodou.Pokud budete pro napařování používat destilovanou vodu,nebo aspoň vodu převařenou,doba zanešení se několikrát prodlouží>
Já si myslím, že dříve, než cokoliv začnete podnikat, napusťte do žehličky vodu, rozpalte ji na maximum, pak si stoupněte nad vanu, otevřete napařování a žehličkou nad vanou mávejte žehlicí plochou dolů. Po hvíli i tlačítko na max. a kropení. Takto odvápňuji žehličku já.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.