Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava žehličky

Od: martoas64 odpovědí: 6 změna:
Zdravím, kdo mi prosím poradíte jak opravit napařovací žehličku Philips, při žehlení mi přestala fungovat funkce páry i možné kropení prádla, nerad bych ji vyhodil když v pohodě fungovala 8 let, děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Já mám odzkoušené, že žehlička ať byla drahá (¨3.000 Kč) nebo levná za 1000 Kč vydržela docela stejně a po pár letech je celkově strávená... Vždy po rozdělání a skládání to už nebylio nikdy ono, plasty jsou křehké, hadičky vetché...

Možná právě proto, že fungovala 8 let, tak si vymohla důchod... V dnešní době, samozřejmě záleží na "motohodinách" málo co vydrží již takovou dobu...

Mojí mamince odešel fén po 50 letech... Že prý to dneska nic nevydrží... :)

vilik*
hodnocení

0x
Možná by pomohlo odvápnění, ale asi je čas na koupi nové. Odvápnění bse dělá tak, že se napařovací plocha položí do octa nebo odvápňovacího roztoku a nechá působit, lepší je ale žehličku rozebrat a vyčistit.
Sam jsem několikrát žehličku rozebíral a čistil, ale je k tomu potřeba opatrnost při rozebírání, protože výrobci používají speciální vruty a plastové zámky, které lze snadno poškodit.

fran56ris*
hodnocení

0x

Octem,jak radí vilik .Ovšem já jsem ocet vždy nalil místo vody.Normálně jsem ji zahřál aby měl ocet větší účinek.je potřeba několikrát opakovat.

Pokud je hodně zanešená - je lépe ji rozebrat.

jabraka*
hodnocení

0x

Účinnější je roztok kyseliny citronové.Po odstranění kamene stačí vypláchnout destilovanou vodou.Pokud budete pro napařování používat destilovanou vodu,nebo aspoň vodu převařenou,doba zanešení se několikrát prodlouží>

JB

hodnocení

0x

Ta žehlička má odslouženo, životnost lze prodloužit, používáním destilované vody, hned od prvního použití. Bývá to i v návodu.

hodnocení

0x

Já si myslím, že dříve, než cokoliv začnete podnikat, napusťte do žehličky vodu, rozpalte ji na maximum, pak si stoupněte nad vanu, otevřete napařování a žehličkou nad vanou mávejte žehlicí plochou dolů. Po hvíli i tlačítko na max. a kropení. Takto odvápňuji žehličku já.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]