Nejste přihlášen/a.
Asi bych do toho nešla. Teda spíš určitě. Územnímu plánu bych věřila, schválený územní plán se sice může ještě trochu změnit, ale zrušit už dost těžko. Prošel schvalovacím procesem a je platný stejně jako zákon. Možná se nezačne stavět hned 2028, ale stavět se začne.
Zkuste se podívat tady, třeba tam najdete tu "svojí"plánovanou dálnici a pomůže Vám to při rozhodování: .
Nebo tady: zpravy.aktualne.cz/...
nebo tady: finance.cz/...
nebo tady: google.cz/...
Moc děkuji za odkazy.Je to divné ale ani v jednom odkazu o této silnici není ani zmínka.Je to silnice I/11 a stavba s označením T82. Stáhnul jsem si i informační leták.Tak teď jsem z toho jelen...
Tahle? Moravskoslezský kraj T82 I/11 Havířov – Třanovice 19,7 km.
Přibližte si mapu i text zde: mdcr.cz/...
To je zajímavý, že když má podle realitky o dům eminentní zájem jiný kupce, že už není prodanej Nevím, no, od dálnice jde kontinuální hukot a můžou tam být bariéry. Nejde o sílu hluku, ale práve o tu neustálou monotónnost, já osobně bych se z toho zbláznil.
Stačí se nad tím trochu zamyslet. Makléřka má z prodeje domu tučnou provizi a je nesmysl, aby nechala čekat klienta, který chce dům koupit, jen kvůli tomu aby si sjednávala další schůzky s jinými potenciálními kupci, u kterých nemá jistotu. To je nelogické. A že to stejné tvrdí majitel? No bodejď, chce to taky mít rychle z krku.
Ona ještě není schválená.Mluví se o ní už skoro 30let a každý se nám směje že z toho máme strach.Loni to zase zamítli protože tam je hodně střetů zájmu.Budou tu studii zase předělávat.V roce 2007 nebo tak byla uzávěra pro nové stavění rodinných domů a za tu dobu tam vyrostlo plno nových a staví se dál.A celou jednu obec by museli vykoupit a i nové domy zbourat.Takže kdo ví kdy to bude.Je to divné.
Jenže u vás je to asi jiný případ.Tady se to řeší docela najisto (viz infoleták výše).Dokonce se i lidé proti tomu bouří.Stavba má zelenou akorát se pořád nedobrali řádného termínu a posouvají realizaci právě kvůli těm střetům zájmů jako životní prostředí,obydlené lokace atd.Dnes jsme radši ještě nepodepsali rezervaci domu protože je víkend a chceme ještě zajít na obecní úřad ať víme jak se na to dívají.Jsme na 80% rozhodnuti že to asi vezmeme,ale až po návštěvě obecního úřadu.
@mikihans Tak ať. To je stejný, jako když si někdo postaví barák v záplavové oblasti a pak se diví.
U nás si u dálnice už baráky postavili. A teď si chodí na obecní úřad stěžovat na hluk . Pravda, trochu jiný příběh, dálnice tam stojí od sedmdesátých let, baráky postavili "včera".
Určitě nekupovat.
Majitel ví proč prodává a realitka ví proč tlačí- hláška o tom, že je více vážných zájemců je naprosto klasická a běžná vyjednávací fráze při prodeji čehokoliv- vždy lživá, v opačném případě by prodávající postupoval naprosto jinak.
Když jsem dělal nákupčího nemovitostí pro firmu, tak po každé prohlídce mi majitel nebo makléř "jen mezi námi" řekl potichu "důvěrnou" informaci, že je i jiný vážný zájemce a měl bych si pospíšit a že mi to podrží a podobné fráze... přitom, vždy když sem to odřekl tak to bylo na prodej i několik dalších měsíců. Uvidíte, že vám bude makléř volat i po termínu, kdy to vezme údajný jiný vážný zájemce s tím, že vám to drží a jak jste se rozmyslel...
Pokud je územní plán schválený bude i postavený, otázkou je jen kdy. Je zbytečné jít do takto riskantní investice- zvláště v případě, že získat nemůžete téměř nic, ale oproti jinému domu ztratit téměř vše.
Makléřka možná ne, majitel téměř s jistotou o stavbě ví.
Píši z přítelova nicku (jsem jeho přítelkyně). Nakonec jsme se dohodli, i přes chlácholení příbuzných, že by se koupě nebáli, hledat jinde. O postupech makléřů víme, bohužel jsme se nechali na chvíli zaslepit vidinou "téměř" dokonalého domu, který je nám šitý na míru. Proto jsme váhali. Dokonce sousedé, kteří v lokalitě žijí, jsou naprosto v klidu a stavby se nebojí. Tak velký risk nám ale za to nestojí. Děkujeme vám všem za postřehy a názory.
Sousedé jsou naprosto v klidu... protože jak je v českých luzích a hajích velice populárním zvykem, oni to vůbec neřeší a dopady a následky celéhého počínání nedomýšlí do důsledků.
V klidu přestanou být v momentě, kdy to bude hotové, nebo se budou muset odstěhovat. A v ten moment příjde druhý oblíbený zvyk, říci, že o tom nevěděli dopředu a začít se soudit- protože tady se všichni rádi soudí.
Sousedi se asi soudit nebudou, oni o té dálnici dávno ví, ale myslí si, že se stavět nebude. Možná že nebude, ale riziko to je.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.