Nejste přihlášen/a.
Chutná dobře, používám ho hodně. Ale jeho chuť nemá nic společného s chutí kmínu, na který jste zvyklý. A třeba do brambor se nehodí, do chleba se nehodí a tak dál. Ale zase na marinování masa s orientální chutí je výborný. Já být Vámi, tak si pytlíček koupím a ochutnám. Tolik to zase nestojí a kdyby Vám jeho vůně vadila, tak to můžete vyhodit. Slovy Vám nikdo nedokáže vyjádřit jak co chutná, to zvládne jedině Váš jazyk, patro a nos. Někomu voní, někomu dokonce smrdí. Mně voní. Ale když jsem se s ním setkala poprvé a vlastně jsem se spletla a myslela jsem, že je to náš obyčejný kmín (bylo to v cizině), tak mi teda smrděl.
Úplně jinak než kmín kořenný, je součástí kari směsí, takže použijte všude kde chcete mít
orientální nádech. Myslím, že se používá i v mexické kuchyni.
Zrovna včera jsme grilovali křidýlka marinovaná pouze v římském kmínu, teriyaki omáčce a sezamovém oleji.
Vždy je lepší ho podrtit v hmoždíři,má pak výraznější vůni.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.