Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Viadrus u 26 a životnost

Od: oto000® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den , chci se zeptat jakou má životnost tento klasický litinový kotel mám jej od roku 2003 přestavba stojí cca od 20 do 45 tisícna automat zaleží na výrobci sady má cenu investovat do kotle?

jde my spíše o použití dostupných paliv uhlí,dřevo, koks,pelety,

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

EMKA - předchůdce U26 - v provozu po 50 letech bez problémů. Na U 26 se vyráběla přestavbová sada aby splňoval 3.emisní třídu .i bez automatu

h0042*
hodnocení

0x

Dobrý den,přestavbu na automat (emisní třídy č.4) ,jsem kupoval v polsku v Prosat,za cca 18tis. Jinak,rodiče tento kotel mají taky,už x let a v pohodě..

hodnocení

0x

Než investovat za přestavbu (dražší zpravidla kvalitnější), šel bych do kotle nového a využil dotaci. Bavíme se poté o jiné účinnosti, komfortu, etc.

Chápu, že stará klasika může vydržet, má spoustu však ALE...

h0042*
Do dotace bych nešel. Abych byl někde zapsaný a hlídáný, čím můžu topit. Proč vyhazovat funkční věc? Příklad :na dotaci koupíte kotel na pelety, v podmínkách napsáno, že s tímto musíte topit dvacet let a po pár letech slevní nějaké jiné palivo. Vy, ale musíte topit těma peletkama, jinak byste dotaci musel vrátit.To je ale výhoda...Podotýkám, že to byl příklad! Je to jak za komunistů, hlídáný na každém kroku!

Z ekonomického hldiska - přestavba U-26 bez dotace kolem 35 tis. a mám kvalitnější kotel . Na kolik vyjde i se započítáním dotace nejlevnější automat na peletky? Při nižší předpokládané životnosti a nemožnosti topit něčím jiným?

h0042*

Kde jste přišel na 35tis.?Přestavba mě stála cca 18tis.,mám "nesmrtelný" kotel,ve kterém můžu topit čím chci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]